Antena 3 Actualitate Vești proaste pentru șoferi! Prețul carburanților ar putea exploda

Vești proaste pentru șoferi! Prețul carburanților ar putea exploda

07 Ian 2020   •   08:18
Vești proaste pentru șoferi! Prețul carburanților ar putea exploda

Nici nu a scăzut bine preţul combustibilului, că ne-am putea trezi în curând cu noi scumpiri de carburanţi.  După apariţia tensiunilor din Iran, preţul petroului a crescut cu aproximativ 4 procente. 

Iar dacă această tendinţă se va menţine, în curând am putea plăti cu 2% mai mult la pompă, avertizează experţii în energie.

Preţul barilului de petrol Brent a depaşit luni pragul de 70 de dolari, ca urmare a escaladarii tensiunilor din Orientul Mijlociu. A crescut, practic, cu aproape 2 dolari pe baril faţă de zilele precedente. Iar dacă lucrurile vor continua aşa, ne putem aştepta la scumpirea combustibililor. 

Totuşi, scumpirile nu ar trebui să apară decât după cel puţin o săptămână, precizează specialiştii. 

Mulţi şoferi se aşteaptă ca benzinarii să ajusteze preţurile la pompă, mai ales acum, după eliminarea supraacizei la carburanţi şi recenta ieftinire. 

La finalul anului 2018, Iranul avea rezerve de petrol de 156 de miliarde de barili, adică 9% din totalul rezervelor lumii. Producţia de ţiţei a acestei ţări este de aproximativ 5% din cea mondială. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close