Antena 3 CNN Actualitate Vestul Europei, afectat de căderile masive de zăpadă

Vestul Europei, afectat de căderile masive de zăpadă

Vestul Europei, afectat de căderile masive de zăpadă
13 Dec 2008   •   17:57

Vreme rea pe tot continentul european. Zeci de oameni au rămas izolaţi în Marea Britanie din cauza inundaţiilor. În Austria, circulaţia feroviară a fost dată peste cap din cauza căderilor de zăpadă iar în Italia patru oameni au murit după ce râul Tibru a ieşit din matcă.
Haosul a cuprins Regatul Unit încă de dimineaţă. Trenuri anulate, autostrăzi închise şi zeci de şoferi ghinionişti izolaţi de ape. Sute de case au fost inundate în Anglia, Ţara Galilor şi în Scoţia. Circulaţia feroviară dintre Londra, Bristol şi sud-vestul insulei a fost grav afectată.
Probleme sunt şi în Austria, unde stratul de zăpadă a depăşit, pe alocuri, 100 de centimetri. Circulaţia feroviară şi rutieră a fost perturbată în sudul ţării, din cauza căderilor abundente de zăpadă. Ninsorile au provocat şi întreruperi în alimentarea cu energie electricã, iar autorităţile au avertizat asupra riscurilor majore de producere a avalanşelor. 3.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, dupã ce cablurile au cedat sub greutatea zăpezii sau au fost rupte de arborii doborâţi.
Autorităţile din Italia sunt încă în stare de alertă. Asta după ce patru oameni au murit zilele trecute în urma inundaţiilor. Pompierii au fost nevoiţi să intervină, pentru a salva zeci de oameni rămaşi blocaţi în locuinţe. La Roma, mai multe zone au fost evacuate după ce râul Tibru a ieşit din matcă.
Antena 3

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close