Antena 3 CNN Actualitate Viaţa a mii de români care merg spre litoral este pusă zilnic în pericol. "A devenit un fenomen de nestăpânit"

Viaţa a mii de români care merg spre litoral este pusă zilnic în pericol. "A devenit un fenomen de nestăpânit"

Viaţa a mii de români care merg spre litoral este pusă zilnic în pericol. "A devenit un fenomen de nestăpânit"
de O.P.    |    24 Iul 2013   •   05:56

 În plin sezon estival, când numărul celor care vin la mare cu trenul se dublează faţă de restul anului, auzim de noi furturi de pe calea ferată spre litoral. Hoţii de componente CFR pun zilnic sute de călători în pericol, pentru a face un ban la fier vechi.

La fel de grav este faptul că totul a devenit un fenomen de nestăpânit. Mai exact, hoţii sunt prinşi, se aleg cu dosare penale şi apoi se întorc la furat.

Cea mai gravă situaţie este la Medgidia, unde au dispărut, peste noapte, 11 motoare care asigură schimbarea macazelor, pentru garniturile de tren. La un centru de colectare, la preţul pieţei, un motor valorează peste 300 de lei.

Practic, acum garniturile circulă prin zonă în linie dreaptă, pe un singur fir. Cele de călători au prioritate, iar cele de marfă trebuie să aştepte.
 
VASILE ANGHEL - LIDER DE SINDICAT FEROVIAR: "Se pot transforma în adevărate catastrofe de cale ferată aceste furturi de la macazuri întrucât face ca un macaz să se întredeschidă şi vagoanele să o ia razna pe câmp".

Hoţii au lovit greu şi calea ferată din zona Dragoş Vodă - Dor Mărunt. Acolo lipsesc acum 159 de relee de semnalizare. Poliţiştii spun că au fost sesizaţi cu privire la situaţie şi, pentru că în mai toate cazurile ştiu cine sunt hoţii, îi prind de fiecare dată, dar situaţia rămâne neschimbată.

Din cauza restricţiilor de viteză impuse de această situaţie, trenurile ajung la mare cu întârzieri de până la 100 de minute.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close