Antena 3 CNN Actualitate Vicepremierul Turcan, anunţ important despre redeschiderea școlilor

Vicepremierul Turcan, anunţ important despre redeschiderea școlilor

Vicepremierul Raluca Turcan anunţă că a format un grup de lucru interministerial la guvern, pentru a discuta despre redeschiderea școlilor şi universităţilor în siguranță din septembrie, având în vedere contextul din sănătate şi evoluţia cazurilor de coronavirus.

Vicepremierul Turcan, anunţ important despre redeschiderea școlilor
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    25 Iun 2020   •   15:10

Regulile vor fi discutate cu ministrul Educației, Monica Anisie, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, iar în următoarele două săptămâni, urmează alte întâlniri de lucru.

"Grup de lucru interministerial pentru redeschiderea școlilor în siguranță din septembrie!

La nivelul Guvernului am constituit un grup de lucru pentru a pregăti școlile și universitățile în vederea începerii activităților educaționale din toamnă. Pentru a aduce elevii, studenții și profesorii în siguranță în sălile de cursuri și cămine este nevoie de un efort comun, al mai multor ministere și instituții ale statului. Ele vor lucra la un plan de redeschidere predictibil și care să ofere răspunsuri la posibilele scenarii de evoluție a virusului COVID-19. La discuții a fost invitată să participe și doamna consilier prezidențial, Ligia Deca.

Alături de ministrul educației, Monica Anisie, și ministrul sănătății, Nelu Tătaru, vom lucra la un ghid de norme și reguli adaptate la contextul școlilor. Împreună cu ministerul dezvoltării și al finanțelor, dar și cu sprijinul ministrului fondurilor europene, Marcel Boloș, vom ajuta autoritățile locale să identifice potențialele probleme din școli și le vom sprijini din punct de vedere financiar și tehnic să pregătească unitățile de învățământ pentru începerea anului școlar. Ministerul educației a alocat deja bani pentru îmbunătățirea condițiilor de igienă în școli, construcția de grupuri sanitare noi în peste 370 de școli, au început licitațiile pentru tablete și s-au încheiat parteneriate pentru folosirea platformelor de predare/învățare online.

Avem susținerea președintelui comisiei de învățământ din Camera Deputaților, dl. Sorin Câmpeanu și sprijinul ministerului justiției pentru a pregăti și cadrul legislativ necesar, astfel încât, să avem legi stabile, predictibile, în avantajul sistemului educațional ca întreg. Alături de aparatul de lucru din Guvern și ministere, vom demara în următoarele două săptămâni alte trei întâlniri de lucru cu:

(1) asociații ale comunităților locale;
(2) societatea civilă;
(3) experții din cadrul ministerelor implicate.

E nevoie de o evaluare foarte clară a situației din fiecare școală și, împreună, să găsim cele mai bune soluții pentru fiecare comunitate educațională. Vom fi într-un dialog constant cu toți actorii din sistem pentru a susține dreptul copiilor la o educație de calitate", a scris vicepremierul Raluca Turcan, joi, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan şcoli redeschidere şcoli
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close