Antena 3 CNN Actualitate Vicepreşedintele Statelor Unite îi laudă pe militarii români: Suntem mândri că servim alături de forţele româneşti

Vicepreşedintele Statelor Unite îi laudă pe militarii români: Suntem mândri că servim alături de forţele româneşti

Vicepreşedintele Statelor Unite îi laudă pe militarii români: Suntem mândri că servim alături de forţele româneşti
20 Mai 2014   •   14:55
UPDATE 15.30 - "E o onoare să văd militarii noştri împreună în acest loc de exerciţiu. Ultima oară când i-am văzut împreună a fost în Afganistan. (...) Nu cred că am înţeles pe deplin curajul moral şi fizic al poporului român până nu am văzut trupele în linia întâi în Irak şi Afganistan. Le mulţumesc celor 25 de militari români care şi-au dat viaţa în Afganistan şi Irak. Le datorăm recunoştinţa. În România, forţele americane au găsit un aliat de nădejde", a declarat vicepreşedintele american Joe Biden, în discursul de la Baza Militară 90 Otopeni.

"Reprezentaţi un grup de patrioţi care păzesc libertatea aici, în Europa. Este o obligaţie sfântă să fim alături de dvs. şi de NATO, aşa că vă spun din partea preşedintelui: Puteţi să vă bazaţi pe noi!", a mai transmis vicepreşedintele american.

"Graniţele Europei nu trebuie să fie din nou schimbate cu forţa armelor. Strategia noastră e mai mult decât să protestăm: trebuie să revitalizăm NATO, să iasă întărit din aceasta criză. Vreau să le mulţumesc colegilor din România că ne sprijină şi că sunt alături de noi. Dumnezeu să binecuvânteze România! Dumnezeu să binecuvânteze America!, a încheiat vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden.

Avionul care l-a adus în România pe vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a aterizat, marţi, în jurul orei 15.00, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti.

Vicepreşedintele SUA şi soţia sa au fost întâmpinaţi la Aeroportul Otopeni, la scara avionului, de către ministrul de Externe, Titus Corlăţean şi de însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA, Duane Butcher.
   



Oficialul SUA a primit salutul Gărzii de Onoare. Ministrul Corlăţean i-a oferit soţiei vicepreşedintelui american un buchet de flori.
   
Joe Biden a sosit la Bucureşti la bordul Air Force 2, aeronavă destinată zborurilor vicepreşedintelui american. Zborurile preşedintelui SUA sunt gestionate de Air Force 1.
   
 


Termenul Air Force 2 este asociat cel mai adesea cu aeronava Boeing C-32, un 757 modificat cu care vicepreşedintele SUA zboară cel mai frecvent. Alte aeronave folosite ca Air Force 2 sunt Boeing C-40 Clipper, C-20B, C-37A şi C-37B.
   
Air Force 1 şi Air Force 2 sunt ambele vopsite în alb şi bleu, dar, potrivit presei americane, protocolul de la bordurile celor două avioane diferă: la bordul Air Force 2 nu se servesc băuturi alcoolice.
   
Biden se va afla, marţi şi miercuri, la Bucureşti, cu misiunea de a aborda subiecte de actualitate precum relaţiile economice bilaterale, situaţia din Ucraina şi regiune, securitatea energetică, dar şi combaterea corupţiei şi întărirea instituţiilor democratice româneşti.

Înaltul oficial american se va întâlni, marţi, cu militari americani, dar şi soldaţi români şi familiile celor care au luptat sau luptă încă în Afganistan, după care, miercuri, se va întâlni cu preşedintele, cu prim-ministrul şi cu membri ai societăţii civile.

Discuţiile vor viza, potrivit Casei Albe, reacţia comunităţii internaţionale la acţiunile Rusiei în Ucraina.

De asemenea, potrivit Agerpres, Joe Biden va discuta cu oficialii de la Bucureşti despre necesitatea consolidării relaţiilor economice cu România, în special prin intermediul Acordului de liber-schimb UE-SUA, în curs de negociere.
 

×
Subiecte în articol: Joe Biden
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close