Antena 3 CNN Actualitate Vicepreşedinţii CJ Iaşi spionaţi de DNA: Există un dosar penal pe numele noastre

Vicepreşedinţii CJ Iaşi spionaţi de DNA: Există un dosar penal pe numele noastre

Vicepreşedinţii CJ Iaşi spionaţi de DNA: Există un dosar penal pe numele noastre
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Mai 2011   •   10:26
Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Iaşi, Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei, au fost joi dimineaţă la DNA, unde au stat aproximativ o oră. La ieşirea din sediul DNA, cei doi au declarat că au fost informaţi de procurorii anticorupţie că pe numele lor există un dosar penal. Vicepreşedinţii CJ Iaşi nu ştiu despre ce acuzaţii este vorba.

Constantin Adăscăliţei a aflat că există un dosar penal pe numele său şi al celuilalt vicepreşedinte al CJ, Victor Chirilă, şi că vor fi citaţi ulterior pentru a le fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

"A fost o discuţie amiabilă, dar nu ne-au spus dacă e vorba de o plângere sau de o sesizare depusă la adresa noastră. Nu intrăm în panică şi avem încrede că instituţiile statului îşi fac treaba şi vor afla adevărul", a declarat vicepreşedintele CJ Constantin Adăscăliţei.

Avocatul celor doi vicepreşedinţi ai CJ, Marius Striblea, a solicitat un document privind legalitatea interceptărilor. "DNA a dat-o în bară. Important e să ştim modalitatea de sesizare, este o încălcare a drepturilor clienţilor mei. Vom afla foarte repede o soluţie în acest caz şi eu cred că e vorba de neînceperea urmăririi penale", a spus Marius Striblea.

Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judetean Iaşi au descoperit camere de supraveghere în birourile lor. Vicepreşedinţii sunt convinşi că erau spionaţi şi au făcut plângere la Poliţie.

Camerele de supraveghere au fost descoperite de cei doi vicepreşedinţi la tocul uşilor de la birouri.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad, susţine că nu ştie cum au ajuns camerele video în perete.
 


×
Subiecte în articol: consiliul judetean DNA dosar penal
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close