Antena 3 CNN Actualitate Victor Costache: Între 82 și 85 la sută dintre cazurile de infecții cu coronavirus au o formă ușoară spre moderată

Victor Costache: Între 82 și 85 la sută dintre cazurile de infecții cu coronavirus au o formă ușoară spre moderată

Ministrul interimar al sănătăţii, Victor Costache, a declarat, joi, că între 82 și 85% dintre cazurile de pacienţi infectaţi cu coronavirus fac o formă uşoară sau moderată a bolii, subliniind că „a fost o cantitate impresionantă de fake news” şi că, din păcate, situaţia a fost folosită şi ca o „armă electorală”.

Victor Costache: Între 82 și 85 la sută dintre cazurile de infecții cu coronavirus au o formă ușoară spre moderată
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
27 Feb 2020   •   23:41

„Este foarte important de precizat că la această infecţie cu coronavirus undeva între 82 şi 85% din cazuri au o formă uşoară spre moderată, deci este o viroză respiratorie”, a afirmat Victor Costache, joi seara, la B1 TV.  „A fost o cantitate impresionantă de fake news, a fost debitată, practic, circulă de două luni. (...) Ce este important de reţinut: că este o formă uşoară sau moderată de viroză în majoritatea cazurilor şi la nivel mondial zeci de mii de pacienţi s-au vindecat şi sunt sănătoşi în acest moment. Suntem departe de scenariul apocaliptic care se prezintă în unele articole: virusul ucigaş”, a arătat Costache.

Potrivit ministrului, ştirile false care au apărut au reprezentat „o reacţie firească, o frică de necunoscut”.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close