Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta, analiză îngrijorătoare: „România este distrusă din interior”

Victor Ponta, analiză îngrijorătoare: „România este distrusă din interior”

Victor Ponta, analiză îngrijorătoare: „România este distrusă din interior”
Sursa foto: Foto: Facebook
08 Aug 2016   •   20:32

Victor Ponta a făcut o amplă analiză geostrategică a regiunii Mării Negre și consideră că în aceste momente România nu mai are prieteni printre țările vecine. Premierul arată că România ajunge să fie distrusă pas cu pas chiar din interior. Premierul face o comparaţie între 2015 şi 2016.

"ROMANIA - PERSPECTIVA REGIONALĂ ŞI GEOSTRATEGICĂ
2015 - UN AN FOARTE BUN / 2016 - UN AN FOARTE RAU / 2017 - PROVOCĂRI SI PERICOLE MAJORE PENTRU ŢARA NOASTRĂ
Am pornit de la o analiză publicată pe site-ul "Forbes" cu titlul "Nimeni nu mai vorbeşte de Marea Neagră!". Şi am decis să vorbesc eu, despre România - care este şi va rămâne la Marea Neagră!
Pentru a face o analiză raţională este necesar să fie consemnate datele şi evenimentele cele mai importante şi relevante în mod obiectiv. În final însă trebuie să acceptam o concluzie - după câţiva ani de stabilitate şi predictibilitate Regiunea Mării Negre (şi implicit România) se afla într-o situaţie de o volatilitate şi periculozitate fără precedent în ultimii 25 de ani! Este prima dată când ţara noastră nu are practic NICIUN vecin regional "prieten" cu care să dezvolte o strategie comună şi se bazează doar pe Parteneriatul Strategic cu SUA! E pregatită România pentru asta?”, se întreabă fostul premier.

Iată comparaţia făcută de Victor Ponta, prezentată în emsiunea Subiectiv.

Intrat în direct în emisiune, Victor Ponta a declarat pe ce se bazează analiza sa:

„Nu din cauza noastră cu schimbarea a ceea ce se întâmplă în relaţia dintre Turcia şi Rusia, nu are legătură cu ceea ce a făcut România cu faptul că Ungaria este atât de apropiată de Rusia sau cu faptul că Serbia în mod tradiţional, după cum ştiţi, de la bombardamentele americane, de la problema Kosovo.(..) E un context internaţional care nu a mai existat în ultimii 25 de ani, un context nefavorabil României. În vremuri grele vor să se scoată oameni noi (...) Noi avem mari probleme interne, avem câţiva lideri, Iohannis, Ciolos, nu au nicio legătură cu o ţară dificilă. (...) Cea mai mare greşeală este să ne facem că nu se întâmplă nimic, iar dacă nu vedem, e foarte grav”.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Subiectiv
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close