Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Colaborarea cu Klaus Iohannis, strict instituţională

Victor Ponta: Colaborarea cu Klaus Iohannis, strict instituţională

Victor Ponta: Colaborarea cu Klaus Iohannis, strict instituţională
21 Iun 2015   •   22:50

Premierul Ponta a declarat, într-un interviu acordat în exclusivitate Antena 3, că l-a propus pe Oprea la şefia interimară a Guvernului deoarece este singurul vicepremier şi că nu a discutat cu preşedintele Iohannis, ci doar i-a scris pe această temă, menţionând că nu a mai vorbit cu şeful statului „de când acesta a ieşit şi a spus să vină Guvernul PNL”.

„Există un singur vicepremier votat de Parlament şi aşa este logic şi normal. Este o chestiune normală şi constituţională să fie Gabi Oprea”, a afirmat Ponta.

Întrebat dacă s-a consultat cu şeful statului în această privinţă, Ponta a spus că nu a mai vorbit cu acesta de când „a decis să fie preşedintele PNL, ci nu preşedintele României şi a ieşit la televizor să spună să plece Ponta şi să vină Guvernul PNL".

"Am avut discuţii normale cu preşedintele Iohannis de la preluarea de către acesta a mandatului de preşedinte şi până la 5 iunie, când a hotărât să fie iar preşedintele PNL, o atitudine total incorectă din punct de vedere constituţional. Astfel, cred că trebuie să colaborăm strict instituţional, ca şi cu Băsescu", a spus Ponta la Antena 3.

Premierul a apreciat această situaţie drept „un lucru foarte rău”, spunând că, dacă depinde de el, este gata să aducă relaţia „în linii normale”.

Premierul Ponta a anunţat, duminică, că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Citiţi şi:

Premierul Victor Ponta, primul interviu după operaţie: Nu sunt autosuspendat

 

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Sinteza Zilei Gabriel Oprea
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close