Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta contraatacă: ”Statul român nu mai are nicio datorie de încasat de la Rompetrol”

Victor Ponta contraatacă: ”Statul român nu mai are nicio datorie de încasat de la Rompetrol”

07 Iul 2016   •   21:13

Victor Ponta a comentat, într-o intervenție telefonică la Subiectiv, de la Antena 3, informația potrivit căreia ar fi vizat de o ancheta a DNA în legatură cu modul în care, printr-o hotărâre de Guvern pe care a semnat-o, compania kazaha KazMunayGas a scapat de plata a 600 de milioane de dolari, datoria istorica a Rompetrol.

Victor Ponta a explicat, la Antena 3, că statul român nu mai are nicio datorie de încasat de la Rompetrol pentru că acea datorie la care se face referire a fost convertită în acțiuni.

”În 2010, conform ordonanței din 2003, datoria s-a convertit în acțiuni. De aici sunt cercetați la DIICOT niște miniștri că de ce au lăsat să convertească datoria în acțiuni. După 2010, statul nu mai avea datorii de încasat, ci avea 47% din acțiuni, cum au fost ele convertite atunci în 2010”, a spus Victor Ponta.

Ponta a demontat inclusiv acuzația potrivit căreia ar fi negociat memorandumul cu acestă companie în perioada în care se afla în Turcia pentru operație.

”Eu, în 2015, când m-am operat în Turcia, era totuși ciudat să negociez memorandumul care s-a semnat în 2003. Trebuie să ai doar mai mult de un neuron”, a spus Victor Ponta.

De asemenea, fostul premier a reiterat, la Antena 3, că miza în acest scandal nu este el, ci faptul că o companie privată din China a vrut să cumpere KazMunayGas şi să investească în România. 

Răzvan Dumitrescu a arătat că, potrivit ziare.com, Direcția Naționala Anticorupție dezminte că Victor Ponta ar fi anchetat în acest dosar.

×
Subiecte în articol: Răzvan Dumitrescu Victor Ponta Subiectiv
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close