Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta, la Ministerul Justiţiei, unde Cazanciuc centralizează propunerile de modificare a Codului de procedură penală

Victor Ponta, la Ministerul Justiţiei, unde Cazanciuc centralizează propunerile de modificare a Codului de procedură penală

Victor Ponta, la Ministerul Justiţiei, unde Cazanciuc centralizează propunerile de modificare a Codului de procedură penală
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Ian 2014   •   15:23

Premierul Victor Ponta a ajuns la Ministerul Justiţiei, unde ministrul Robert Cazanciuc centralizează propunerile de modificare a Codului de procedură penală.
   
Întrebat de jurnalişti dacă Guvernul se va reuni vineri în şedinţă pentru a aproba aceste modificări, premierul a răspuns: "Ei, ce şedinţă ?", adăugând că va transmite mai multe precizări după ce discută cu ministrul, informează Mediafax.
   
Administraţia Prezidenţială a transmis, vineri, un comunicat în care arată că preşedintele Traian Băsescu îi cere premierului Victor Ponta să opereze, tot vineri, prin Ordonanţă de urgenţă a Guvenului modificările la Codul de procedură penală, menţionând că acestea au fost solicitate încă din luna septembrie a anului trecut.

Premierul Victor Ponta a declarat însă că nu a primit vineri nicio solicitare din partea preşedintelui Traian Băsescu.
   
Solicitarea preşedintelui Traian Băsescu vine la o zi după ce şeful statului a declarat, la Cotroceni, că dacă premierul Victor Ponta nu îşi asumă emiterea unei OUG care să corecteze neajunsurile articolului 140 din Codul de procedură penală, este emblema corupţiei, şi "devine scutul oamenilor corupţi".

 "Dacă primul ministru nu îşi asumă emiterea unei OUG care să corecteze neajunsurile articolului 140 din Codul de procedură penală, este emblema corupţiei. Are destule altele care l-au situat deja în sfera omului corupt, prin utilizarea actelor normative, ba pământurile la CJ Brăila, ba problema Rompetrol, ba problema ASF, toate astea îl arată ca fiind un om corupt, dar în cazul în care nu face urgent modificările care trebuie făcute acestui articol, el devine scutul oamenilor corupţi şi devine primul responsabil că nu a acţionat când trebuia", a afirmat şeful statului.

×
Subiecte în articol: Codul de Procedura Penala Victor Ponta
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close