Victor Ponta: O să mă duc la vot, e dreptul meu. Dar nu-l votez nici pe Iohannis, nici pe Dăncilă

13 Noi 2019   •   23:05
Victor Ponta: O să mă duc la vot, e dreptul meu. Dar nu-l votez nici pe Iohannis, nici pe Dăncilă

Klaus Iohannis a spus miercuri seara, în cadrul conferinței de presă susținute la sediul PNL, că a acceptat o dezbatere cu Victor Ponta în 2014 pentru că, în comparație cu Viorica Dăncilă, el era un politician rezonabil. 

Liderul PRO România, Victor Ponta, a reacționat la afirmațiile actualului președinte și a spus că, în turul doi, va merge la vot, dar nu va vota nici cu Iohannis, nici cu Dăncilă. 

”Nu îl votez, cred că o să mă duc la vot. Am vorbit cu Mircea Diaconu și mi-a și zis că doar nu o să le spunem noi oamenilor ce să voteze. Am dreptul să mă duc la vot și să nu-l votez pe niciunul. Nu-mi place să votez răul cel mai mic. S-a dovedit în România că de câte ori votezi răul cel mai mic rezultă în final că e răul cel mai mare. Mersul la vot va fi un semn din partea mea, probabil va fi cea mai scăzută prezență.

M-am uitat la conferința de presă, de aseară, de la PSD, cu Dăncilă, Olguța și Olguțu. Arăta ca dracu! Mai lipsea Dragnea.

De la patru milioane de voturi pe care le-a obţinut candidatul PSD - nu vorbesc despre mine, şi Adrian Năstase tot în jur de patru milioane a obţinut - ai ajuns la două milioane în cinci ani. Lucrul ăsta arată că jumătate dintre cei care au fost dispuşi să pună ştampila pe candidatul PSD nu o mai fac după cinci ani. (..) Fără să mă uit după laptele vărsat, vă reamintesc că în luna august împreună cu domnul Tăriceanu i-am propus doamnei Dăncilă în primul rând să facem o alianţă de guvernare şi am fi avut guvern şi să avem candidat comun. Doamna Dăncilă s-a opus, nu mai avem nici guvern de stânga, probabil, zic eu că şansele de a câştiga sunt spre zero.

Eu sunt convins, aşa cum s-a întâmplat şi în 2005 şi în 2010 că viaţa îi va obliga şi pe foştii mei de la PSD să facă nişte schimbări. (...) Singura persoană de pe acest mapamond care nu dormea noaptea crezând că îi iau locul, nerealizând că nu sunt membru de partid, e doamna Dăncilă.

Stânga, dacă vrea să mai existe, să conteze, trebuie să vadă aceste mutaţii, categoric sociale. (..) O să vedeţi o mulţime de primari de comune de la PSD care se vor muta la PNL, pentru că s-au învăţat în această perioadă cu dependenţa de MDRAP, de banii de la buget şi o să treacă acolo. (...) Eu sper şi-mi doresc, pentru că eu nu o să fiu niciodată antipesedist (...) îmi doresc ca şi PSD-ul să facă ce a făcut în 2005 şi în 2010 şi anume să vadă ce s-a greşit şi să pornească o reformă nu doar de oameni, ci şi de abordare politică, pentru că altfel scena politică va fi dezechilibrată. Eu cred că PMP-ul se va topi în PNL, cred că USR trebuie să se reinventeze şi cred că PNL, cel puţin cum a început guvernarea, e tot ca PSD-ul, nu e nicio diferenţă, au început să-şi pună pilele prin tot felul de consilii de administraţie, să ia primari.”, a spus Victor Ponta la RTV. 

 

x close