Antena 3 CNN Actualitate Videanu, pus sub acuzare de DIICOT pentru subminarea economiei: deţin dovezile nevinovăţiei mele

Videanu, pus sub acuzare de DIICOT pentru subminarea economiei: deţin dovezile nevinovăţiei mele

Videanu, pus sub acuzare de DIICOT pentru subminarea economiei: deţin dovezile nevinovăţiei mele
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    12 Sep 2013   •   10:36
DIICOT a anunţat că a fost începută urmărirea penală în cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei naţionale. 

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a ajuns joi dimineaţă la Parchetul General, unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile de complot şi subminare a economiei. 

Adriean Videanu a ajuns la sediul Direcţiei de Investigare  Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în jurul orei 10.00, acesta declarând că a adus mai multe documente pentru a a dovedi că este nevinovat. Videanu a venit însoţit de avocatul Marian Nazat.

"Nu am absolut nimic de ascuns. Deţin dovezile nevinovăţiei mele", a spus Adriean Videanu, înainte de a intra la DIICOT.

Procurorii îl acuză pe Videanu că a favorizat compania Interagro, deţinută de magnatul Ioan Niculae, să obţină preţurile preferenţiale de la compania de stat Romgaz, cauzând un prejudiciu de 130 de milioane de euro.

În acest dosar este acuzat şi Varujan Vosganian. Este vorba de dosarul gazelor ieftine. Adriean Videanu a declarat că are dovezi şi că este nevinovat. 

Pe 8 septembrie, preşedintele Traian Băsescu a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărie penală pentru Adriean Videanu şi Ovidiu Silaghi
.

DIICOT a cerut, luni, procurorului general al ICCJ să sesizeze Senatul, respectiv preşedintele României, cu cereri de începere a urmăririi penale împotriva ministrului Economiei, Varujan Vosganian şi a fostului ministru Adriean Videanu, acuzaţi de subminarea economiei naţionale  cu 130 milioane de dolari.


 

 
 

×
Subiecte în articol: Adriean Videanu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close