Antena 3 CNN Actualitate Vijeliile au măturat sudul ţării. 2 morţi

Vijeliile au măturat sudul ţării. 2 morţi

Vijeliile au măturat sudul ţării. 2 morţi
27 Iun 2007   •   07:31

Rupere de nori în urmă miercuri dimineaţă la Brăila. În numai 10 minute, străzile oraşului au fost inundate de o ploaie torenţială. A plouat în rafale şi a căzut grindină, stratul de gheaţă pe carosabil ajungând la câţiva centimetri. Au fost sparte mai multe geamuri de la fabrica de textile Braiconf. Din cauza furtunii, circulaţia a fost oprită, şoferii fiind obligaţi să tragă pe dreapta. Cantitatea de apă căzută a fost atât de mare încât sistemul de canalizare al oraşului nu a făcut faţă. Angajaţii Regiei Autonome de Apă se străduiesc acum să desfunde canalizãrile şi să redea circulaţiei arterele principale ale oraşului. Furtuna a rupt şi crengile copacilor, însă până în acest moment nu se cunosc niciun fel de victime sau de pagube materiale.

Furtuna era să ia pe sus şi Capitala. Rafalele puternice de vânt au distruse acoperişurile unor case, au dărâmat copaci şi au blocat circulaţia în unele zone. Cel mai afectat a fost sectorul 4. Trei persoane au fost rănite în timpul vijeliei. Printre ele şi o fetiţă. Toţi trei sunt acum în afara oricărui pericol. Natura s-a dezlănţuit în jurul orei 10 seara. În sectorul 1, un bărbat a fost rănit în faţa unui hotel după ce o instalaţie de iluminat s-a prăbuşit peste el. Din cauza ploii au început să se formeze şi blocaje în trafic. În apropierea Palatului Cotroceni un copac a fost pus la pământ şi a luat odată cu el şi firele care alimentează cu energie electrică troleibuzele. Cea mai afectată parte a Bucureştiului a fost sectorul 4. Pe Calea 13 septembrie un semafor a fost smuls din pământ, iar o staţie de tramvai a fost distrusă. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt şi în Băneasa, Chitila, Titan, însă nimeni nu a fost rănit. Pe lângă Bucureşti, mai multe localităţi din ţară au fost afectate, marţi seară, de vijelii. În câteva ore, vântul deosebit de puternic a doborât zeci de copaci, iar unele cartiere au rămas fără curent electric, timp de mai multe minute.

La Piteşti, furtuna de marţi seară a făcut o victimă. Un bărbat a decedat după a fost lovit de o creangă ruptă de vânt.

La Târgu Jiu, 5 acoperişuri au fost luate de vânt. Mai multe străzi au fost blocate, iar mai mult de zece autoturisme au fost avariate aproape în întregime. Vijelia a smuls din acoperişul Sălii Polivalente din Târgu Jiu. În oraşul argeşean Mioveni, un om a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost lovit în spate de o bucată din acoperişul unui bloc. Bucăţile de acoperiş au distrus zeci de maşini. Localnicii au stat toată noaptea în beznă întrucât vântul a afectat şi reţeaua de electricitate.

În Ploieşti vântul puternic a distrus mai multe acoperişuri şi a rupt zeci de copaci. Din cauza furtunii, mai multe cartiere din Ploieşti au rămas fără energie electrică. O familie a rămas blocată în curte, după ce un copac de peste opt metri înălţime s-a prăbuşit peste gard. A fost nevoie de intervenţia pompierilor.

Circulaţia pe Drumul Naţional 1a fost blocată mai bine de o oră pe sensul de mers către Bucureşti, în zona pădurii Româneşti, din cauza copacilor prăbuşiţi pe carosabil.

În Târgovişte zeci de copaci au fost doborâţi, iar acoperişurile mai multor blocuri au fost smulse de vântul puternic. Şi drumul Naţional 72 Târgovişte- Găeşti a fost blocat mai bine de o oră, în urma furtunii.

În judeţul Mehedinţi în numai cinci minute 10 persoane au ajuns în stare gravă la spital. Un om de 49 de ani a murit, după ce o creangă ruptă l-a lovit în timpul furtunii, la Drobeta Turnu Severin. Localităţi întregi au rămas în întuneric după ce mai mulţi copaci au căzut pe liniile de înaltă şi joasă tensiune.

VIJELIE PUTERNICĂ ÎN CAPITALĂ

ROMÂNIA RĂVĂŞITĂ DE FURTUNI

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close