Antena 3 CNN Actualitate Vine weekend-ul! Vreme frumoasă la mare şi ploi la munte

Vine weekend-ul! Vreme frumoasă la mare şi ploi la munte

Vine weekend-ul! Vreme frumoasă la mare şi ploi la munte
10 Aug 2007   •   16:43

Turiştii au o alegere dificilă pentru acest weekend. Şi asta pentru că pe litoral unele plajele au fost distruse de ploaia torenţială, acum trei zile. Autorităţile promit finalizarea în această seară a lucrărilor de reabilitare. 1.600 de tone de nisip au fost transportate de utilajele Apelor Române şi împrăştiate pe plaje pentru a repara ceea ce a stricat pe litoral ruperea de nori din urmă cu trei nopţi. Efectele viiturilor şi ploilor torenţiale se vor vedea însă cel puţin până în toamnă. Atunci vor începe şi lucrările de refacere a falezelor distruse.

În staţiunile Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Mangalia, Costineşti, Eforie Nord şi Eforie Sud peisajul a rămas dezolant după viitura de marţi noapte: plaje golite de nisip, presărate cu cratere adânci în care au zăcut, aruncate de puhoaie, bolovani, crengi şi aluviuni. Turiştii nu s-au simţit tocmai în largul lor pe malul mării bulversat de viituri. Însă furia naturii nu i-a speriat şi nimeni nu fugit acasă de pe litoral după potop.

Muncitorii de la Apele Române vor continua şi la noapte discuirea şi ecologizarea plajelor din Venus, Olimp şi Cap Aurora, care mai au nisip umed şi vor nivela nisipul pe plajele din Eforie Sud şi Costineşti. Sâmbătă seara însă, pe plaje vor fi doar utilajele care se ocupă în mod normal de curăţenie şi igienizare.

Vreme ploioasă la munte, în weekend

La munte, o ploaie torenţială a îngreunat circulaţia, atât în localităţi, cât şi între staţiuni. Din fericire, se circulă ceva mai bine, după ce lucrările de asfaltare pe Drumul Naţional 1 în zona Buşteni au fost sistate până în septembrie. Până la oprirea lucrărilor de asfaltare de pe DN1, traficul rutier în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei s-a desfăşurat ca în zilele precedente. Coloanele de maşini se întindeau pe kilometri între Buşteni şi Sinaia.

Drumuri cu trafic restricţionat şi rute ocolitoare

Circulaţia rutieră pe mai multe drumuri din ţară a fost restricţionată din cauza lucrărilor care se execută la carosabil. Astfel, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti se circulă cu dificultate, pe un singur sens, în zona kilometrului 36, din cauza lucrărilor la podul peste râul Argeş. Poliţiştii recomandă ca rută alternativă DN 7 - Bucureşti - Titu - Găeşti - Piteşti.

Tot cu dificultate se desfăşoară traficul pe Drumul Naţional 15, în dreptul localităţii Chiriţeni, Neamţ, unde, din cauza alunecărilor de teren, drumul s-a surpat. În zonă a fost interzisă circulaţia vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone, iar ca rută alternativă, poliţiştii recomandă DN15B - Poiana Largului - Târgu Neamţ şi DN 15 C - Târgu Neamţ - Dobreni - Piatra Neamţ.

În judeţul Suceava, circulaţia pe Drumul Naţional 17 între localităţile Câmpulung Moldovenesc şi Frasin a fost închisă, după ce un pod a fost grav avariat. Pentru evitarea aglomeraţiei dinspre Constanţa spre Bucureşti, poliţiştii recomandă folosirea rutei alternative DN 2A - Constanţa - Hârşova - Slobozia - Urziceni şi a DN 2 - Urziceni - Bucureşti.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close