Antena 3 CNN Actualitate Vîntu, în scaun cu rotile: Am început vânătoarea împotriva lui Băsescu

Vîntu, în scaun cu rotile: Am început vânătoarea împotriva lui Băsescu

Vîntu, în scaun cu rotile: Am început vânătoarea împotriva lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Feb 2011   •   14:59

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat , marţi, la Tribunalul Bucureşti într-un scaun cu rotile, el spunând că începe vânătoarea împotriva şefului statului. Acesta a declarat că procesul său nu are legătură cu justiţia, ci este consecinţa luptei sale directe cu regimul lui Traian Băsescu.

Vîntu a lipsit de la ultimele trei termene din dosarul în care este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, pentru că înaintea datelor programate pentru judecată s-a internat în spital, ultima dată pentru o fractură la rotulă.

Afaceristul a venit marţi, la Tribunalul Bucureşti, el fiind adus într-un scaun cu rotile. El a declarat, pentru Mediafax, la ieşirea din sala de judecată, că regimul lui Traian Băsescu a pornit o vânătoare împotriva lui, motiv pentru care "de astăzi" şi el porneşte un război împotriva preşedintelui.

"Vreau să vă anunţ încă o dată că acest proces nu are legătură cu justiţia. Este doar consecinţa luptei mele directe cu regimul lui Traian Băsescu. Domnia sa a pornit o vânătoare împotriva mea folosind toate instituţiile coercitive ale statului. Vreau să vă comunic că începând de azi şi eu am decis să deschid o vânătoare cruntă împotriva domniei sale şi a tuturor celor care îl sprijină", a declarat Vîntu la ieşirea din sala de judecată.

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, în faţa judecătorului Camelia Bogdan, că nu are încredere în judecata ei, că doreşte să părăsească sala şi că nu vrea să fie audiat de acest magistrat.  Aceasta l-a întrebat dacă face cerere de recuzare împotriva sa.

 


Instanţa a admis cererea ca Sorin Ovidiu Vîntu să părăsească sala de judecată, iar Tribunalul Bucureşti urmează să dezbată în cursul zilei de marţi cererea de recuzare făcută de avocaţii omului de afaceri. Astfel, se va constitui un nou complet de judecată care va dezbate şi soluţiona această cerere de recuzare, urmând ca procesul să se reia în cursul zilei de marţi.

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vantu Traian Băsescu
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close