Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Violeta Alexandru a plecat spre Germania. Ce mesaj a ținut să transmită

Ministrul Violeta Alexandru a plecat spre Germania. Ce mesaj a ținut să transmită

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a plecat spre Germania pentru verificarea condiţiilor în care lucrează muncitorii români.

Ministrul Violeta Alexandru a plecat spre Germania. Ce mesaj a ținut să transmită
Sursa foto: Hepta
16 Mai 2020   •   18:36

Violeta Alexandru a transmis un mesaj în care explică ce măsuri a luat ministerul pe care îl conduce în ultimele două luni.

"Tocmai au trecut 2 luni pline. Pe lângă prioritățile pe care mi le fixasem la începutul anului, ultimele 2 luni m-au solicitat mult. Și pe mine și pe echipa mea.

Sincer, ne-am mobilizat în perioada stării de urgență ca să ajungă fondurile publice alocate la cât mai multe persoane care au avut nevoie. #Lamuncă ne-am adresat persoanelor fizice, angajaților (și implicit angajatorilor) lucrând cu forme legale de muncă și am făcut-o în mod asumat subliniind totodată importanța evitării muncii “la negru/la gri”.

Măsurile luate în perioada stării de urgență de Ministerul Muncii au avut impact direct asupra a cel puțin 1,29 milioane de români. 1,78 de miliarde de lei plătiți ca șomaj tehnic. Se muncește în continuare la AJPISuri și AJOFMuri pentru următoarele plăți.

Se fac verificări, se discută cu beneficiarii care au nevoie de informații sau de sprijin, se plătesc solicitările. Inclusiv pentru prelungirea a peste 4.000 de indemnizații de creștere copil, pentru continuarea unor indemnizații de încadrare în grad de handicap care, în mod normal, ar fi necesitat o nouă evaluare în această perioadă.

Dincolo de beneficiarii plăților pe care le-am făcut în perioada stării de urgență mai sunt cei pentru siguranța cărora a trebuit să luăm măsuri, unele stricte - persoanele rezidente în centrele pentru vârstnici și persoane cu dizabilități îngrijite, în permanență, de personalul specializat căruia știu că i-am cerut o implicare totală.

O altă provocare a stării de urgență, căreia ne-am străduit să îi răspundem corect și fără patimă, a venit din partea sezonierilor români care au plecat să muncească în străinătate în ultima perioadă. Respect dreptul oricărui român să muncească oriunde alege să facă acest lucru și îi rog pe toți cei care (re)încep munca să facă acest lucru cu forme legale, să citească contractele cu atenție, să solicite răspunsuri clare înainte de semnarea contractului. Dacă se întâmplă totuși să întâmpine probleme, indiferent unde muncesc, în România sau în străinătate, trebuie să semnaleze orice potențial abuz. Am nevoie să vorbesc cu românii noștri serioși care muncesc în Germania. Așa că am plecat spre ei.

A fost o perioadă grea pentru toată lumea și sunt conștientă că odată cu ieșirea din starea de urgență, problemele nu s-au oprit și nevoile oamenilor nu au devenit neapărat mai mici. Voi rămâne aproape de oameni și voi încerca să mă adaptez nevoilor lor pentru a răspunde cu măsuri prompte. Este greu dar SE POATE! Și este esențial ca în aceste vremuri să rămânem #ÎMPREUNĂ", a scris Violeta Alexandru.

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close