Antena 3 Actualitate Viorica Dăncilă, despre pesta porcină: A face din asta un subiect politic e inoportun. Vom despăgubi oamenii

Viorica Dăncilă, despre pesta porcină: A face din asta un subiect politic e inoportun. Vom despăgubi oamenii

31 Aug 2018   •   12:42
Viorica Dăncilă, despre pesta porcină: A face din asta un subiect politic e inoportun. Vom despăgubi oamenii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, referindu-se la subiectul pestei porcine, că este "inoportun" ca această temă să devină una politică, fiind important să fie luate măsurile "care se impun". 

"Mi-aş dori foarte mult ca în An Centenar să nu mai profităm de necazul unor oameni şi să facem din aceste lucruri subiecte de dispută politică. (...) E foarte important să luăm măsurile care se impun. Din păcate, e un virus care nu are un antidot şi nu putem spune că eradicăm de mâine peste tot, dar că vom lua toate măsurile pentru a da un răspuns", a declarat Dăncilă, la Constanţa, prezentă la inaugurarea Staţiei de tratare a apei potabile Palas. 

Solicitată să comenteze o declaraţie a fostului premier Victor Ponta, care ar fi spus că ţara noastră a fost avertizată că există riscul ca pesta porcină să ajungă şi în România, Viorica Dăncilă a răspuns: "A arăta cu degetul şi a face din acest lucru un subiect politic e inoportun". 

De asemenea, întrebată dacă va vizita localităţile afectate de pesta porcină, ea a afirmat că nu este importantă vizita, deşi va merge dacă va fi necesar, ci să fie luate toate măsurile pentru a ajuta zonele respective. 

"E important să luăm toate măsurile pentru a ajuta zonele respective, să respectăm ceea ce s-a stabilit la nivel guvernamental şi, în acelaşi timp, pentru mine e important să avem rectificarea bugetară pentru a putea despăgubi oamenii care au fost afectaţi de acest lucru", a adăugat premierul. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close