Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă: Şedinţa comună a guvernelor României şi Israelului va avea loc "în viitorul apropiat"

Viorica Dăncilă: Şedinţa comună a guvernelor României şi Israelului va avea loc "în viitorul apropiat"

Viorica Dăncilă: Şedinţa comună a guvernelor României şi Israelului va avea loc "în viitorul apropiat"
Sursa foto: Sursă foto: Gov.ro
01 Mai 2019   •   22:44

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri seară, că o şedinţă comună a guvernelor României şi Israelului va avea loc "în viitorul apropiat", precizând că a avut o discuţie telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu pe acest subiect şi urmează să fie stabilită data întâlnirii. 

"Am avut o discuţie telefonică cu domnul prim-ministru Netanyahu, l-am felicitat şi am vorbit despre şedinţa comună de guvern. Se va realiza această şedinţă de guvern, ne va sprijini şi domnul ambasador, este o şedinţă importantă pentru noi, este o şedinţă care leagă şi mai mult statele noastre, care ne ajută să îmbunătăţim relaţiile bilaterale economice şi comerciale şi aş putea spune că este o şedinţă în care se întâlnesc prietenii. Deci această şedinţă va avea loc, urmează să stabilim în curând data", a declarat premierul Viorica Dăncilă la ”Sinteza Zilei”.

Premierul a precizat că şedinţa va avea loc "în viitorul apropiat". 

"Trebuie să aşteptăm formarea Guvernului (Israelului - n.r.). După formarea Guvernului, domnul prim-ministru a spus că va fi primul eveniment pe care îl vom avea în comun", a adăugat Dăncilă. 

Prim-ministrul României se află, miercuri şi joi, în vizită în Polonia, pentru Conferinţa şefilor de guvern ai statelor din Europa Centrală şi de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 2004, dar şi pentru a participa la ceremonia comemorativă de la Birkenau. 

Dăncilă va participa, joi, la Marşul Internaţional al Vieţii, eveniment educaţional anual care presupune parcurgerea pe jos a distanţei de la Auschwitz la Birkenau. 

De asemenea, premierul va participa la Ceremonia comemorativă de la Birkenau, alături de lideri ai comunităţii internaţionale, oficiali guvernamentali, reprezentanţi ai cultelor religioase, organizaţii de studenţi şi copii. 

Alături de delegaţia oficială română prezentă la Auschwitz-Birkenau, la acest eveniment vor mai participa David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România şi Tova Ben Nun-Cherbis, preşedinte şi fondator al Complexului Educaţional Lauder-Reut, împreună cu un grup de copii din România. 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close