Antena 3 CNN Actualitate Virgil Pop, deputatul arestat pentru trafic de influenţă, va fi eliberat

Virgil Pop, deputatul arestat pentru trafic de influenţă, va fi eliberat

Virgil Pop, deputatul arestat pentru trafic de influenţă, va fi eliberat
11 Dec 2008   •   15:47

Deputatul liberal Virgil Pop, arestat la sfârşitul lunii noiembrie pentru trafic de influenţă şi trimis în judecată de DNA Cluj, va fi pus în libertate. Decizia survine după ce Curtea de Apel Cluj a admis, joi, recursul înaintat de acesta la o sentinţă a Tribunalului, care respingea eliberarea sa sub control judiciar, potrivit Mediafax.
Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă. Curtea de Apel Cluj a judecat, joi, recursul înaintat de Virgil Pop la o sentinţă a Tribunalului Cluj, care i-a respins cererea de eliberare sub control judiciar.
Recursul lui Pop a fost admis de judecătorii Curţii de Apel care au dispus punerea de îndată în libertate a acestuia.
Virgil Pop are interdicţia de a părăsi teritoriul României. De asemenea, liberalul nu are voie să intre în legătură cu celelalte persoane sau martori din dosar şi este obligat să se prezinte la instanţă şi la Poliţia Turda de câte ori este chemat, conform deciziei Curţii de Apel Cluj.
Avocatul lui Pop, Eugen Iordăchescu, a declarat că prin această sentinţă "s-a intrat într-o stare de normalitate", conform Mediafax.
Liberalul Virgil Pop, arestat la sfârşitul lui noiembrie pentru trafic de influenţă şi ales deputat în colegiul 8 Turda, a fost trimis în judecată de DNA Cluj, a anunţat, joi, reprezentantul instituţiei, citat de Mediafax. "Dosarul a fost finalizat şi procurorii au dispus trimiterea în judecată în mod legal", a spus reprezentantul DNA, adăugând că Virgil Pop a încercat influenţarea martorilor şi distrugerea unor probe. Cauza urmează să fie judecată de Tribunalul Cluj.
Potrivit DNA, în perioada decembrie 2007 - februarie 2008, pe când activa în funcţia de consilier judeţean, Pop a pretins suma totală de 80.000 euro, din care a primit 130.000 lei şi 30.000 de euro, de la un denunţător. Prin influenţa pe care Pop o avea asupra persoanelor cu funcţii de conducere din SC Electrica SA Bucureşti şi Transilvania Nord, ar fi trebuit să determine încheierea unor contracte de execuţie de lucrări de instalaţii electrice în favoarea societăţii administrate de denunţător.
Virgil Pop, a candidat din partea PNL în colegiul 8 Turda pentru Camera Deputaţilor şi a obţinut un mandat de deputat în urma alegerilor parlamentare. El a obţinut în Colegiul nr. 8 pentru Camera Deputaţilor un număr de 2299 de voturi (11,82%).
Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close