Antena 3 CNN Actualitate Viscolul blochează trenurile în gări: Copacii doborâţi de vânt au rupt cablurile

Viscolul blochează trenurile în gări: Copacii doborâţi de vânt au rupt cablurile

Ninsoarea din nordul ţării creează probleme mari pe calea ferată. Copacii doborâţi de vânt au rupt cabluri electrice şi au făcut imposibil transportul în anumite zone.

Viscolul blochează trenurile în gări: Copacii doborâţi de vânt au rupt cablurile
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2023   •   16:40

Mai multe trenuri au fost oprite în gări. Traficul feroviar în partea de nord a ţării, în special în zona montană a judeţului Suceava, se desfăşoară cu dificultate din cauza ninsorilor abundente şi a vântului puternic.

Reprezentanţii CFR precizează că, la această oră, traficul feroviar se desfăşoară în continuare în condiţii de vreme nefavorabilă, în special pe raza judeţelor aflate sub incidenţa celor două Coduri - galben şi portocaliu - de ninsori abundente şi de vânt puternic.

Citiţi şi: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vremea rea în România! Ce ne așteaptă după episodul de iarnă

"Traficul feroviar în partea de nord a ţării se desfăşoară cu dificultate din cauza vremii nefavorabile - ninsori abundente şi vânt puternic - cu precădere în zona montană aferentă judeţului Suceava, unde mai mulţi copaci prăbuşiţi pe firul de contact au impus intervenţia cu drezinele pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact.

S-a intervenit cu drezine pantograf pe intervalul CF Floreni - Coşna - Grădiniţa, Lunca Ilvei - Ilva Mică - Ilva Mare, Dărmăneşti - Cacica şi Pojorâta - Mestecăniş. Pe tronsonul Floreni - Coşna - Grădiniţa şi Lunca Ilvei - Ilva Mică - Ilva Mare s-a repus sub tensiune.

Se acţionează în continuare între Larion şi Silhoasa pentru îndepărtare copac şi repunere sub tensiune", se menţionează într-un comunicat al celor de la CFR.

×
Subiecte în articol: Suceava trenuri gări ninsoare copaci
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close