Antena 3 CNN Actualitate Viscol, vânt puternic şi ninsori abundente. Cod galben de vreme rea, în ziua alegerilor

Viscol, vânt puternic şi ninsori abundente. Cod galben de vreme rea, în ziua alegerilor

Viscol, vânt puternic şi ninsori abundente. Cod galben de vreme rea, în ziua alegerilor
de O.P.    |    09 Dec 2012   •   06:18

 România este sub cod galben de vreme rea. Ninsorile viscolite au creat deja probleme pe mai multe drumuri din ţară. Autostrada Timişoara-Arad a fost închisă timp de 5 ore pentru a putea fi curăţată. Din cauza viscolului puternic, nu se mai circulă până la ora 8 nici pe drumul care face legatura între Pasul Prislop şi Semenic.

Ninsoarea viscolită a depus un strat de zăpadă de cel puţin 5 centimetri pe Autostrada Arad Timişoara. Politiştii au instalat bariere la intrările pe autostradă, pentru a permite utilajelor de deszapezire să acţioneze în voie.

Traficul a fost deviat timp de 5 ore pe DN 69 iar şoferii care veneau de la Timişoara la Arad au fost nevoiţi să circule cu cel mult 40 de kilometri la oră.

Plugurile s-au pus în mişcare şi pe străzile din Arad. Drumarii au ieşit cu lopeţile să cureţe trotuarele din centrul oraşului.

În Gorj a nins mai bine de 24 de ore şi zăpada s-a depus pe drumuri. Şi aici au acţionat plugurile ca să cureţe carosabilul.

Dacă pentru unii şoferi, zăpada este un coşmar, pentru alţii este un motiv de distracţie.

La Deva, traficul a fost dat peste cap după ce a nins viscolit mai bine de 7 ore şi utilajele de deszăpezire au acţionat cu greu.

Unii s-au bucurat de ninsoare şi au ieşit la săniuş, ori la prima bătaie cu bulgări.

La Suceava a fost lapoviţă şi drumurile s-au transformat în patinoare. Iar pe centura ocolitoare, traficul a fost restricţionat parţial , până când drumarii au împrăştiat material antiderapant.





×
Subiecte în articol: ninsoare cod galben ninsori
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close