Antena 3 CNN Actualitate VISCOLUL închide circulaţia în Harghita. "Vântul bate cu putere, stratul de zăpadă măsoară 50 cm"

VISCOLUL închide circulaţia în Harghita. "Vântul bate cu putere, stratul de zăpadă măsoară 50 cm"

VISCOLUL închide circulaţia în Harghita. "Vântul bate cu putere, stratul de zăpadă măsoară 50 cm"
de O.P.    |    02 Apr 2015   •   09:14

Traficul pentru autovehiculele cu greutate mai mare de 7,5 tone a fost restricţionat, joi dimineaţã, pe DN 13 B Gheorgheni-Praid (Harghita), din cauza viscolului, iar alte douã drumuri naţionale din judeţ sunt acoperite cu un strat de zãpadã de pânã la doi centimetri.

Directorul de cancelarie al Prefecturii Harghita, Adrian Pãnescu, a declarat cã, începând cu ora 6.00, pe DN 13 B Ghergheni -Praid, prin Pasul Bucin, au fost instituite restricţii pentru autovehiculele cu greutate mai mare de 7,5 tone, la solicitarea Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Harghita, în urma ninsorilor abundente din cursul nopţii de miercuri spre joi, pe şosea depunându-se un strat de zãpadã de 50 de centimetri.

"Decizia a fost luatã pentru a evita posibilele blocaje cauzate de traficul greu şi pentru a permite utilajelor de desãpezire sã îndepãrteze zãpada adunatã pe carosabil, care pericliteazã siguranţa circulaţiei. În zonã s-a lucrat şi se lucreazã continuu de asearã (miercuri - n.r.) cu trei utilaje de deszãpezire şi au fost împrãştiate, pânã astãzi, la ora 6.00, cincizeci de tone de sare numai pe sectorul de drum dintre Gheorgheni şi Praid", a spus Adrian Pãnescu.

Potrivit acestuia, echipaje ale Poliţiei Rutiere supravegheazã traficul şi trag pe dreapta vehiculele de mare tonaj la intrãrile în localitãţile Gheorgheni şi Praid.

×
Subiecte în articol: zapada
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close