Antena 3 CNN Actualitate Viscolul şi ninsorile abundente afectează sudul Europei

Viscolul şi ninsorile abundente afectează sudul Europei

Viscolul şi ninsorile abundente afectează sudul Europei
01 Dec 2008   •   09:35

Iarna n-a aşteptat luna decembrie pentru a-şi face apariţia în ţările din sudul Europei. Viscolul şi zăpada au paralizat numeroase şosele din Portugalia, în timp ce Italia s-a confruntat nu doar cu ninsoarea ci şi cu ploi, furtuni şi inundaţii. Iarna a lovit în plin, duminică regiunile muntoase din nordul Portugaliei. Viscolul şi ninsorile abundente au prins în capcană numeroşi şoferi plecaţi la drum cu cauciucuri potrivite unei vremi mult mai blânde.
Trecătorile din munţi au fost închise, ca şi multe alte şosele, iar echipele de salvare au intervenit de nenumărate ori în ajutorul automobiliştilor.
În Italia, ninsorile au fost mult mai puţin abundente, dar iarna s-a arătat şi aici deosebit de severă. O furtună violentă a aruncat valuri uriaşe pe ţărmul provinciei Liguria, timp de peste 24 de ore. La Roma, furtuna a fost însoţită de grindină iar circulaţia rutieră a fost cuprinsă de haos, după ce ploaia a inundat pasajele subterane.
Apele au năvălit şi în pivniţele multor case. Meteorologii prevăd noi furtuni iar serviciile Protecţiei Civile i-au sfătuit pe cetăţeni să nu iasă din case decât dacă este absolut necesar.
Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close