Antena 3 CNN Actualitate Vladimir Putin, în atenţia procurorilor români | General Cristian Barbu: "E o exagerare! Au terminat cu justiția din România?"

Vladimir Putin, în atenţia procurorilor români | General Cristian Barbu: "E o exagerare! Au terminat cu justiția din România?"

Cristian Barbu, general în rezervă şi fost rector al Academiei Tehnice Militare, a comentat demersul procurorilor români de a-l ancheta pe Vladimir Putin după 138 de zile de război. Iată concluziile.

Vladimir Putin, în atenţia procurorilor români | General Cristian Barbu: "E o exagerare! Au terminat cu justiția din România?"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    11 Iul 2022   •   21:19

Parchetul General din România s-a autosesizat cu privire la săvârșirea de infracțiuni contra umanității.

Vorbim de o anchetă deschisă de către secția militară a Parchetului General și vor începe, în primul rând, în a îi chestiona pe refugiații ucraineni care au ajuns la noi în țară.

Astfel sunt vizaţi în primul rând victimele care au dublă cetățenie: ucraineană şi română.

De asemenea, vor ajunge probe în dosar şi înregistrările audio-video ale celor care au fost tratați în spitalele din România, acele victime rănite în război care au fost transferate la noi în țară.

Întrebat despre acest demers, Cristian Barbu, general în rezervă şi fost rector al Academiei Tehnice Militare, a precizat: 

"Mai mult de cât sunt enervați și supărați pe noi, rușii, indiferent ce vom face, nu putem să-i supărăm mai mult de atât.

Dar mi se pare o exagerare, pentru că nu poţi instrumenta situația etnicilor români din alte teritorii, inclusiv din al Ucrainei, decât dacă aceștia au cetățenie română.

Asta nu numai în legătură cu cetățenii români se pot pronunța.

Să te apuci să pui file la dosarul Tribunalului Penal Internațional, nu știu dacă le-a cerut cineva sau dacă vor neapărat să pregătească, poate într-o zi le va cere cineva de la Tribunalu Penal Internațional și opinia.

Cred că aceste chestiuni trebuie rezolvate de Ministerul de Externe, nu de Parchet. Dar dacă dânșii consideră că trebuie să se amestece în această treabă..

Au terminat cu justiția din România? Acum, probabil, vor să strice justiția din alte ţări", a spus Cristian Barbu, general în rezervă şi fost rector al Academiei Tehnice Militare la Antena 3. 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close