Antena 3 CNN Actualitate Volodimir Zelenski ar putea veni anul acesta în România! Evenimentul vizat de președintele ucrainean are loc la București

Volodimir Zelenski ar putea veni anul acesta în România! Evenimentul vizat de președintele ucrainean are loc la București

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar putea veni în România.

Volodimir Zelenski ar putea veni anul acesta în România! Evenimentul vizat de președintele ucrainean are loc la București
Sursa foto: AP | Jae C. Hong
de Alina Tănase    |    26 Iul 2023   •   14:19

Dacă se va confirma, vizita va avea loc în luna septembrie.

Liderul de la Kiev ar urma să participe în calitate de invitat la Summitul celor Trei Mări, care va avea loc la București.

Este o inițiativă cu obiectivul declarat este de a reduce decalajele dintre state și care reunește 12 țări europene: Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

Dacă se va concretiza, vizita din septembrie a lui Zelenski în România ar fi prima efectuată în țara noastră de liderul de la Kiev, de la începutul războiului.

Citește și: "Rusia se pregăteşte să atace nave civile în Marea Neagră!" | Avertismentul premierului britanic

Zelenski a susținut, anul trecut, prin videoconferință, un discurs în Parlamentul de la București, în perioada în care președintele Ucrainei încerca să mențină nealterat sprijinul aliaților pentru Kiev, în fața agresiunii lansate de Moscova.

"Este o informație venită pe surse. Nu există o confirmare oficială, pentru că încă nu s-a încheiat procesul de trimitere a invitațiilor la Summit-ul celor Trei Mări.

Ne amintim faptul că, anul trecut, Volodimir Zelenski a susținut un discurs în Parlamentul României prin videoconferință. Atunci, au fost câteva probleme tehnice.

În ceea ce privește evenimentul din septembrie, de la București, trebuie spus că summit-ul se desfășoară din 2016 și a ajuns la cea de-a 8-a ediție, fiind găzduit de-a lungul anilor de mai multe capitale europene.

Între obiectivele acestei inițiative se numără promovarea de proiecte în domenii precum Transporturi, Energie și Digitalizare. Vom vedea ce se va întâmpla în perioada următoare și dacă, până la urmă, președintele Ucrainei va veni în România", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Alina Tănase. 

 

 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close