Antena 3 CNN Actualitate "Vom putea spune a murit regele, trăiască regele!" Se va întâmpla înainte ca Cioabă să fie îngropat azi

"Vom putea spune a murit regele, trăiască regele!" Se va întâmpla înainte ca Cioabă să fie îngropat azi

"Vom putea spune a murit regele, trăiască regele!" Se va întâmpla înainte ca Cioabă să fie îngropat azi
de O.P.    |    23 Aug 2013   •   05:34

Romii îşi conduc astăzi regele pe ultimul drum. Înainte de a fi dus la groapa din Cimitirul Municipal  din Sibiu rudele trebuie să îndeplinească mai multe ritualuri. Primul va fi cel al încoronării succesorului lui Florin Cioabă. Dorin, fiul cel mare, va primi coroana şi sceptrul de rece. Tot atunci se va citit si testamentul lăsat de Cioabă. Va uma o slujbă religioasă după care convoiul va pleca spre cimitir.

Înainte de începerea procesiunii propriu zise, Dorin Cioabă, fiul fostului rege al romilor, va fi încoronat.

Cermonia se aseamănă din multe puncte de vedere cu momentele solmne care au loc în Casele Regale cu tradiţie din toată lumea.

Sicriul va fi plimbat apoi pe străzile oraşului Sibiu însoţit de un car alegoric, în acordurile corurilor şi ale unei fanfare care va acompania convoiul funerar. La înmormântarea de vineri vor fi prezenţi mai mulţi membri de seamă ai lumii artistice din Sibiu, apropiaţi ai lui Florin Cioabă.

Şi cum Florin Cioabă respingea ideea de doliu, mai mulţi membri ai familiei ar putea veni la înmormântare în portul tradiţional şi nu în clasicele haine negre.

×
Subiecte în articol: florin cioaba
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close