Antena 3 CNN Actualitate Vortexul polar lovește România. Directorul ANM anunță cât de mult scad temperaturile

Vortexul polar lovește România. Directorul ANM anunță cât de mult scad temperaturile

Vortexul polar care a adus deja temperaturi extrem de scăzute în Europa, ajunge în weekend și în țara noastră. Directorul ANM, Elena Mateescu a explicat, joi, la Antena 3, la ce să ne așteptăm din punct de vedere al temperaturilor.

Vortexul polar lovește România. Directorul ANM anunță cât de mult scad temperaturile
de Gabriel Dano    |    14 Ian 2021   •   22:15

"Vremea mâine, începând din partea de vest, nord, centru și nord-est a țării va intra într-un proces de răcire, iar mâine noapte va deveni chiar geroasă în bună parte din țară. Temperaturile vor fi în scădere atât la nivelul minimelor - discutăm chiar de mâine dimineață în zonele depresionare de minus 13 grade celsius până la cel mult minus 3 grade celsiu în zona litoralului. Nu în ultimul rând valori la nivelul maximelor care să se situeze în general între minus 6 până la cel mult 2 grade Celsius.

Dar, sâmbătă și duminică, precum și precum și primele două zile de la începutul săptămânii viitoare, valorile vor fi în scădere, mult mai accentuat, pentru că deja în zonele depresionare discutăm de valori sub minus 15, minus 18 grade, posibil minus 20 de grade Celsius, astfel încât, inclusiv în zona litoralului, valorile de temperaturi să se situeze sub minus 6 - minus 7 grade Celsius, iar la București chiar minus 10 grade Celsius" , a explicat Elena Mateescu, în exclusivitate, la emisiunea 'Punctul de Întâlnire', moderată de Radu Tudor.

Prognoza meteo 15 ianuarie 2021 (la noapte)

Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice, nordice şi centrale şi va prezenta înnorãri temporare în cele sudice şi estice. Va ninge, în general slab cantitativ, în zona montanã şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi la altitudini mari în Carpaţii  Sudici, unde rafalele vor depãşi 65...75 km/h, zãpada va fi spulberatã şi ninsoarea, trecãtor, viscolitã, iar cu viteze mai mici şi pe arii restrânse şi în Moldova şi Oltenia. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -9 şi 0 grade. Izolat va fi ceaţã.

Prognoza meteo 15 ianuarie 2021 

Vremea se va rãci  în vestul, nordul, nord-estul şi centrul ţãrii, unde valorile termice vor fi mai scãzute decât în mod normal la aceastã datã, iar în a doua parte a nopţii local va deveni geroasã. În restul teritoriului temperaturile diurne vor fi apropiate de mediile climatologice, dar cele nocturne vor coborî sub acestea. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -13 şi -4 grade. Ziua cerul va fi variabil în regiunile sudice şi sud-estice şi mai mult noros în restul teritoriulului, iar noaptea înnorãrile vor deveni mai persistente în jumãtatea de sud-est. Va ninge în general slab cantitativ, în zonele montane, local în vest, nord-vest şi centru şi pe suprafeţe mai mici în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua, la munte, îndeosebi la altitudini mari în Carpaţii  Meridionali şi de Curburã, unde rafalele vor depãşi 65...75 km/h, zãpada va fi spulberatã şi ninsoarea, trecãtor, viscolitã, iar cu viteze mai mici şi pe arii restrânse şi în restul teritoriului. Izolat, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.
Presiunea atmosferică va creşte uşor.

Prognoza meteo 16 ianuarie 2021

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasã dimineaţa, în nord-vest, nord, centru şi nord-est, iar noaptea în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi temporar noros şi local va ninge slab, mai ales în zona montanã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -9 şi 1 grad, iar cele minime se vor situa între -20 de grade în estul Transilvaniei şi -4 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.
Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Prognoza meteo 17 ianuarie 2021 

Vremea se va menţine deosebit de rece, geroasã dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între -10 şi -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -18 şi -8 grade. În cursul zilei, cerul va prezenta înnorãri şi va mai ninge slab, local la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului.  Noaptea nebulozitatea va mai persista îndeosebi în nord-est, unde vor mai fi posibile ninsori slabe, iar în celelalte regiuni va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, spulberând zãpada, dar trecãtor şi pe litoral. Mai ales spre sfârşitul intervalului izolat, va fi ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

Prognoza meteo 18 ianuarie 2021 

Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasã dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între -10 şi 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã în jur de -20 de grade.  Cerul va fi variabil, în regiunile sudice, iar în rest va prezenta înnorãri şi mai ales spre sfârşitul intervalului, pe arii restrânse vor fi ninsori slabe, cu o probabilitate mai mare în vest şi nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, va fi ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

×
Subiecte în articol: vortex polar Elena Mateescu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close