Antena 3 CNN Actualitate Vosganian: Un grup infracţional de peste 40 de persoane a subminat şase ani economia

Vosganian: Un grup infracţional de peste 40 de persoane a subminat şase ani economia

Vosganian: Un grup infracţional de peste 40 de persoane a subminat şase ani economia
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    02 Sep 2013   •   21:08
Ministrul liberal al Economiei, Varujan Vosganian, a evocat luni, într-o conferinţă de presă, existenţa unui "grup infracţional" format din peste 40 de persoane, pe care le-a acuzat că ar fi subminat economia naţională "în tihnă" timp de şase ani.
 
"Un lucru foarte interesant este următorul: grupul infracţional de care se vorbeşte este alcătuit din 42 de persoane. Este vorba de miniştri, secretari de stat, directorul general din minister, director de companie. Aceşti oameni au subminat economia naţională pe o perioadă de şase ani. În România, practic două ministere, în perioada sfârşitul lui 2005 - sfârşitul lui 2010, au subminat în tihnă economia naţională fără să se sesizeze nimeni, au favorizat grupuri infracţionale. În 2009, preşedintele României, care cu siguranţă avea acces la informaţii mai multe decât noi toţi, a promulgat o lege care extindea facilităţile către grupurile infracţionale respective la dimensiuni foarte mari", a afirmat Vosganian, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres
 
El a mai arătat că, deşi peste 40 de demnitari au subminat economia, şefii serviciilor de informaţii şi ai parchetelor, care ar fi trebuit să ştie de aceste acte, au rămas în funcţie. 
 
"Întrebarea mea este: dacă timp de cinci ani, peste 40 de oameni - practic conducerile succesive ale Ministerului Economiei - au subminat economia naţională într-un mod fără precedent, cu acte aprobate în Guvern şi publicate în Monitorul Oficial - cum de şefii serviciilor de informaţii şi şefii Parchetelor mai sunt în funcţiile lor. Poate cineva să creadă că peste 40 de persoane pot submina economia naţională cu acte oficiale fără ca serviciile de informaţii să ştie? Dacă au fost înregistrări ambientale sau telefonice, cu siguranţă că ele s-au luat în timp ce eu vorbeam, adică până la sfârşitul lui 2008. Dacă ele au existat până la sfârşitul lui 2008, cum de în 2009 preşedintele Băsescu a promulgat o lege care nu făcea decât să favorizeze în continuare grupurile acelea infracţionale?", a spus Vosganian. 
 
În opinia sa, acuzaţiile care i se aduc nu vizează "nicio infracţiune" şi "nicio subminare a economiei naţionale", ci urmăresc continuarea unui atac asupra PNL. 
 
DIICOT a cerut, luni, procurorului general al ICCJ să sesizeze Senatul, respectiv preşedintele României, cu cereri de începere a urmăririi penale împotriva ministrului Economiei, Varujan Vosganian şi a fostului ministru Adriean Videanu, acuzaţi de subminarea economiei naţionale  cu 130 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian grup infractional
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close