Antena 3 CNN Actualitate Vot final. Legea privind restituirea caselor către bănci, adoptată în Camera Deputaţilor

Vot final. Legea privind restituirea caselor către bănci, adoptată în Camera Deputaţilor

Vot final. Legea privind restituirea caselor către bănci, adoptată în Camera Deputaţilor
25 Noi 2015   •   14:03

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind restituirea unor bunuri imobile băncilor în schimbul stingerii creditelor, cu 233 de voturi "pentru", unul "împotrivă" şi o abţinere. Bancherii susţin că prin adoptarea acestei legi vor fi avantajaţi cei care fac speculă imobiliară. În plus, băncile ameninţă cu scumpirea creditelor, potrivit TVR.

Camera Deputaţilor a adoptat pe articole proiectul de lege privind restituirea unor bunuri imobile băncilor în schimbul stingerii creditelor. Controversatul proiect a fost susţinut de toate partidele şi a intrat, miercuri, în procedura de vot final.

În vreme ce băncile se opun cu toate forţele pentru a fi adoptat acest proiect de lege în Camera Deputaţilor, for decizional, iniţiatorii acestui proiect de lege au susţinut în faţa colegilor avantajele aprobării acestei iniţiative legislative. Spun aceştia, 800.000 de români care au credite ipotecare şi nu-şi mai pot plăti ratele pot da băncii bunul ipotecat chiar dacă valoarea acestuia nu acoperă în totalitate valoarea creditului.

Bancherii nu susţin această iniţiativă legislativă deoarece odată adoptată această lege, spun banchereii, vor fi avantajaţi cei care fac speculă imobiliară. În plus, băncile ameninţă cu scumpirea creditelor, plus avansul ar putea fi mai mare. Camera Deputaţilor este for decizional. Legea merge acum la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.


×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor Klaus Iohannis
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close