Antena 3 CNN Actualitate Ce vor fi obligaţi să facă românii din străinătate

Ce vor fi obligaţi să facă românii din străinătate

Ce vor fi obligaţi să facă românii din străinătate
17 Oct 2015   •   21:15

Puterea si opozitia par a fi picat de acord, de dragul alegătorilor care se vor prezenta la urne anul viitor. Votul prin corespondenţă, "cuiul lui Pepelea" în relaţia PSD -PNL, va fi adoptat pe repede înainte în Parlament, la ordinul lui Liviu Dragnea. Opoziţia, care a abandonat lupta în comisia de specialitate, susţine acum că preşedintele PSD a deblocat legea ca urmare a presiunilor pe care le-au făcut, transmite TVR1.

Senatorii mai pot depune amendamente la proiectul Autoritatii Electorale Permanente doar luni dimineaţa, aşa încât tot luni să se dezbată în plenul Senatului. Săptămâna viitoare trebuie să fie pe masa deputaţilor. O procedură urgentată pentru a putea fi aplicată la viitoarele alegeri generale de peste un an. Partidele din coaliţia puterii s-au angajat să-l adopte în timp util.

Proiectul Autorităţii Electorale însuşit de Comisia specială din Parlament prevede că dreptul de vot prin corespondenţă se aplică în cazul alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, cele prezidenţiale şi europarlamentare.

Cu 6 luni înainte de scrutin, românii din diaspora trebuie să anunţe ambasadele sau consulatele că vor să voteze pentru a fi înscrişi în Registrul electoral.

Puterea si opozitia par a fi picat de acord, de dragul alegătorilor care se vor prezenta la urne anul viitor. Votul prin corespondenţă, "cuiul lui Pepelea" în relaţia PSD -PNL, va fi adoptat pe repede înainte în Parlament, la ordinul lui Liviu Dragnea. Opoziţia, care a abandonat lupta în comisia de specialitate, susţine acum că preşedintele PSD a deblocat legea ca urmare a presiunilor pe care le-au făcut. - See more at: http://stiri.tvr.ro/votul-prin-corespondenta--in-procedura-de-urgenta-la-senat_66459.html#sthash.kEpAOTNp.dpufPuterea si opozitia par a fi picat de acord, de dragul alegătorilor care se vor prezenta la urne anul viitor. Votul prin corespondenţă, "cuiul lui Pepelea" în relaţia PSD -PNL, va fi adoptat pe repede înainte în Parlament, la ordinul lui Liviu Dragnea. Opoziţia, care a abandonat lupta în comisia de specialitate, susţine acum că preşedintele PSD a deblocat legea ca urmare a presiunilor pe care le-au făcut. - See more at: http://stiri.tvr.ro/votul-prin-corespondenta--in-procedura-de-urgenta-la-senat_66459.html#sthash.kEpAOTNp.dpuf

×
Subiecte în articol: AEP
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close