Antena 3 CNN Actualitate Vremea continuă să facă ravagii în Europa, America de Sud şi Australia

Vremea continuă să facă ravagii în Europa, America de Sud şi Australia

Vremea continuă să facă ravagii în Europa, America de Sud şi Australia
30 Iun 2007   •   15:05

În vreme ce în centrul şi estul Europei, temperaturile au revenit la normal după o săptămână de caniculă, în Grecia, pompierii se luptă în continuare cu incendiile de pădure. Britanicii, în schimb, se pregătesc pentru noi ploi torenţiale, în vreme ce Australia şi Mexicul sunt ameninţate de cele mai grave inundaţii din ultimele decenii.


Pompierii greci se luptă cu flăcările, pentru a treia zi consecutiv, pentru a controla incendiul de pădure care a devastat parcul natural de pe muntele Parnas, din apropierea Atenei. Situaţia este stabilizată, dar flăcările riscă să se extindă în orice moment de vântul, care suflă cu putere. Cinci avioane, două elicoptere, 210 pompieri şi 300 de militari au fost mobilizaţi în acestă zonă muntoasă împădurită, situată la circa 30 de kilometri nord-vest de Atena, unde s-a declanşat incendiul.

Un alt front important a determinat mobilizarea a două elicoptere, 145 de pompieri şi 100 de militari în regiunea turistică Pilion, în nord-estul Greciei, unde frontul a fost stabilizat. În toată Grecia s-au înregistrat în ultimele zile alte 12 incendii de pădure, în prezent controlate de pompieri. Flăcările spontane urmează unei perioade de caniculă, care a provocat moartea a 12 persoane.

Antena3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close