VREMEA de Florii și de Paște. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Căldura se lasă așteptată

15 Apr 2019   •   13:55
VREMEA de Florii și de Paște. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Căldura se lasă așteptată

VREMEA de Florii și de Paște BANAT Pe tot parcursul intervalului de prognoză temperatura aerului va crește ușor și treptat, astfel încât maximele diurne se vor situa, în medie, între 14 grade la începutul intervalului și 24 de grade la sfârșitul celor două săptămâni. Temperaturile minime vor avea variații în prima săptămână, când se vor încadra între 2 și 5 grade, apoi vor crește treptat, spre 10 grade la finalul celei de a doua săptămâni. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în prima zi a  intervalului de prognoză, dar și în perioada 24–28 aprilie când pot fi ploi slabe, pe arii restrânse.

VREMEA de Florii și de Paște CRIŞANA La începutul intervalului vremea va fi rece, cu valori  termice diurne ce se vor situa, în medie, în jurul a 14 grade. Apoi  va avea loc o ușoară încălzire, astfel încât, între 16 și 22 aprilie, vor fi temperaturi maxime cuprinse între 16 și 18 grade. Valorile nocturne în prima săptămână vor avea ușoare variații și se vor situa între 0 și 4  grade. În decursul celei de a doua săptămâni vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar la finalul intrevalului de prognoză se vor înregistra medii regionale de aproximativ 23 de grade, ziua și de 8 grade, noaptea. Probablitatea de ploaie va fi în general redusă și doar spre sfârșitul intervalului pot fi ploi slabe, pe arii restrânse.

VREMEA de Florii și de Paște TRANSILVANIA Vremea se va menține rece în prima săptămână de prognoză, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime  cuprinse, în general, între 12 și 14 grade. Temperaturile minime în acest interval vor avea variații semnificative și se vor încadra, în medie regională, între -4 și 3 grade. În a doua săptămână de prognoză vremea se va încălzi ușor și treptat, iar valorile diurne vor atinge 21 de grade în ultimele zile, iar temperaturile nocturne se vor situa în jurul a 6 grade. Se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie în primele zile ale intervalului de prognoză, iar spre sfârșitul celei de a doua săptămâni probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va fi în creștere.

VREMEA de Florii și de Paște MARAMUREŞ Vremea se va menține rece în primele două zile ale prognozei, când media regională a temperaturilor maxime va fi de  12...13  grade, apoi se va încălzi ușor și se vor atinge valori diurne situate între 14 și 16 grade. Temperaturile nocturne în această perioadă nu vor avea variații importante și se vor încadra, în general, între -2 și 2 grade. În cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză regimul termic va fi în creștere, iar la finalul celor două săptămâni se vor atinge temperaturi medii de 22 de grade ziua și de 8 grade noaptea. Se vor semnala precipitații, predominant ploi, la începutul intervalului de prognoză, iar spre sfârșitul celei de a doua săptămâni probabilitatea de ploaie va fi din nou în creștere.

VREMEA de Florii și de Paște MOLDOVA Până în data de 20 aprilie vremea va fi rece cu temperaturi maxime medii cuprinse între 10 și 13 grade, exceptând ziua de 16 aprilie, când media se va situa doar în jurul valorii de 6 grade. Apoi,vremea se va încălzi treptat astfel încât maximele termice vor crește în medie de la 14 spre 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în perioada 26 –28  aprilie. Media temperaturilor minime va  fi cuprinsă în general între 2 și 5  grade, cu tendință de creștere ușoară, în ultimele nopți, spre 6...8 grade. În 16 și 17  aprilie, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, local moderate cantitativ, iar în restul intervalului doar trecător și pe arii restrânse va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în 18 și 19 aprilie și după data de 24 aprilie.

VREMEA de Florii și de Paște DOBROGEA În perioada 15–21 aprilie temperaturile maxime nu vor avea fluctuații semnificative și se vor situa în medie între 10 și 12 grade, ceea ce va caracteriza o vreme rece. Începând cu 22 aprilie maximele termice vor crește ușor și treptat spre o medie de  16...18  grade în intervalul 25–28 aprilie, adică valori normale raportate la media regională. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în  general între 3 și 7 grade, cu tendință de creștere ușoară, în ultimele nopți, spre 8...9 grade. În perioada 16-19 aprilie, temporar va ploua, în  general slab cantitativ, iar în restul intervalului doar trecător și pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe, cu o probabilitate mai mare în 20 aprilie și după data de 25 aprilie.

VREMEA de Florii și de Paște MUNTENIA În prima săptămână maximele termice se vor situa în medie între 12 și 14 grade și vor caracteriza o vreme rece. Ulterior, din  22 aprilie, media temperaturilor maxime va fi în creștere treptată și va tinde spre 20...21 de grade, în perioada 25-28 aprilie, valori apropiate de normele climatologice. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 2 și 6 grade, cu tendință de creștere ușoară, în ultimele nopți, spre 7...8 grade. Local și temporar va  ploua  slab în intervalul 16-19 aprilie, iar în restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi redusă.

VREMEA de Florii și de Paște OLTENIA Până în data de 22 aprilie vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime medii cuprinse între 14 și  16 grade, exceptând ziua de 15 aprilie, când media se va situa în jurul valorii de 12 grade. Apoi, vremea se va încălzi treptat astfel încât maximele termice vor crește spre o medie de 20... 21 de  grade, în perioada 25–28 aprilie. Media temperaturilor minime va fi  cuprinsă în general între 3 și 6 grade, cu  tendință de creștere ușoară, în ultimele nopți, spre 7...8 grade. Pe arii restrânse va ploua slab în 15 aprilie, dar și în intervalul 17 –19 aprilie, în timp ce în restul intervalului doar trecător și izolat vor mai fi posibile ploi slabe.

VREMEA de Florii și de Paște LA MUNTE Vremea va fi rece în intervalul 15 –22 aprilie, când se va înregistra o medie a temperaturilor maxime de 2...4  grade, în timp  ce valorile nocturne vor fi exclusiv negative și se vor încadra  între -6 și -2 grade. Începând cu data de 23 aprilie vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât valorile maxime diurne vor atinge 12 grade în intervalul 25 – 28 aprilie, iar cele  minime vor deveni pozitive și se vor situa în jurul valorii medii de 3 grade. Se vor semnala precipitații mixte în primele zile ale  intervalului de  prognoză, iar spre sfârșit probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va fi în creștere.

VREMEA de Florii și de Paște Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading,  Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

x close