Antena 3 CNN Actualitate Vremea face ravagii în Europa

Vremea face ravagii în Europa

Vremea face ravagii în Europa
21 Iun 2007   •   12:30

În sud-estul Bosniei cel puţin 4 persoane au fost rănite din cauza căderilor de grindină. Potrivit autorităţilor, pagubele materiale se ridică la cel puţin 500 de mii de euro. În numai 20 de minute, peste o mie de locuinţe şi 500 de autovehicule au fost avariate.

Autorităţile elene s-au mobilizat împotriva caniculei. Meteorologii au avertizat deja că temperaturile ar putea ajunge, la sfârşitul săptămânii, până la 43 de grade Celsius. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, spitalele din întreaga ţară vor intra în stare de alertă, pentru a face faţă valului de căldură ce ameninţă ţara. Autorităţile au distribuit în toate spitalele broşuri cu sfaturi împotriva caniculei şi au organizat, ieri, o reuniune de urgenţă. Consumul de electricitate din Grecia a atins, marţi, cel mai mare nivel de la începutul anului, din cauza utilizării aparatelor de aer condiţionat.

Precipitaţiile căzute în ultimele zile au provocat cele mai grave inundaţii din ultimul deceniu în numeroase regiuni din Marea Britanie. Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa, iar sute de familii şi-au părăsit locuinţele şi s-au refugiat în adăposturi special amenajate. Zeci de oameni au rămas blocaţi în locuinţe sau autovehicule. Cursele aeriene au fost anulate sau redirecţionate. Mii de case au rămas fără energie electrică. Autorităţile au precizat că s-au înregistrat importante pagube materiale. Iar meteorologii nu au veşti bune nici pentru următoarele zile, când se vor înregistra din nou ploi torenţiale.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close