Antena 3 Actualitate VREMEA pentru următoarele două săptămâni. Frigul pune stăpânire pe toată țara. Când vine iarna

VREMEA pentru următoarele două săptămâni. Frigul pune stăpânire pe toată țara. Când vine iarna

28 Oct 2019   •   15:13
VREMEA pentru următoarele două săptămâni. Frigul pune stăpânire pe toată țara. Când vine iarna

VREMEA. Valorile termice diurne vor fluctua în următoarele două săptămâni (28 octombrie - 10 noiembrie), acestea urmând să scadă până în jurul datei de 2 noiembrie, chiar şi cu zece grade în unele regiuni, însă în intervalul 4-8 noiembrie vremea se va încălzi din nou, în timp ce ploile îşi vor face simţită prezenţa atât spre finele lunii în curs, cât şi la începutul lunii noiembrie, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni.

Valorile termice diurne vor fluctua în următoarele două săptămâni (28 octombrie - 10 noiembrie), acestea urmând să scadă până în jurul datei de 2 noiembrie, chiar şi cu zece grade în unele regiuni, însă în intervalul 4-8 noiembrie vremea se va încălzi din nou, în timp ce ploile îşi vor face simţită prezenţa atât spre finele lunii în curs, cât şi la începutul lunii noiembrie, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni.

VREMEA în Banat

VREMEA. În Banat, începând din 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, astfel că temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 14 - 17 grade, în 29 octombrie, la 10 - 12 grade în intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 16 - 19 grade, mediat regional. Aceeaşi evoluţie o vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între două şi patru grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 4 - 8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi din nou în perioadele 2-3 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

VREMEA în Crișana

VREMEA. În Crişana, din data de 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 13 - 15 grade - pe 29 octombrie, la 10 - 12 grade în intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. După această perioadă este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 15 - 19 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 0 şi 3 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 3 - 7 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi din nou în perioadele 2-3 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

VREMEA în Transilvania

VREMEA. În Transilvania, după data de 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul acestei perioade din an. Maximele diurne vor scădea, astfel, până la 8 - 12 grade, în intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, ce va determina valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, maximele urmând a se încadra într-un ecart mediu de 12 - 16 grade. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 şi două grade, urmând ca, în cea de-a doua săptămână de prognoză, să crească la valori de 2 - 5 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi din nou în perioadele 2-3 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

VREMEA în Maramureș

VREMEA. În zona Maramureşului, vremea se va răci accentuat începând din 29 noiembrie, astfel că temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei. Pe fondul acestei schimbări, maximele diurne vor scădea de la o medie de 12 - 14 grade la 9 - 12 grade, în intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie. După aceea, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14 - 17 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, iar la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 şi 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 3 - 7 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi, din nou, după data de 2 noiembrie.

VREMEA în Moldova

VREMEA În Moldova, începând din 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 11 - 14 grade, în 29 octombrie, la 7 - 10 grade - în intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie. După data de 2 noiembrie, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic diurn de 10 - 13 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 şi 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de până la 6 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi în perioadele 3-4 noiembrie, respectiv 6-8 noiembrie.

VREMEA în Dobrogea

VREMEA. În Dobrogea, începând din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 16 - 17 grade - în 29 octombrie, la 9 - 12 grade - în intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Mai târziu, vremea se va încălzi, cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14 - 18 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă. În acest sens, la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 şi 6 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 6 - 8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 octombrie şi, din nou, în perioada 3-4 noiembrie.

VREMEA în Muntenia

VREMEA În regiunea Munteniei, din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Maximele diurne vor scădea de la o medie de 17 - 19 grade - în 29 octombrie, la 8 - 12 grade - în intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14 - 16 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 şi 5 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 4 - 8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 octombrie, precum şi în perioadele 3-4 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

VREMEA în Oltenia

VREMEA. În Oltenia, începând cu 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 18 - 20 de grade la 9 - 12 grade, în intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. După 1 noiembrie se preconizează o încălzire treptată a vremii, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 15 - 17 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 şi 6 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 5 - 8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în jurul datei de 30 octombrie şi în perioadele 3-4 noiembrie şi 6-7 noiembrie.

VREMEA la munte

VREMEA. La munte, din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, determinând înregistrarea unor temperaturi în general sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea până la 1 - 6 grade, în intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele obişnuite în prima decadă a lunii noiembrie, fiind prognozate maxime în medie de 5 - 10 grade. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele vor fi negative în toată zona, în medie între -8 şi -2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori cuprinse între -2 şi 4 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în perioada 29 - 30 octombrie, atunci când, mai ales la altitudini de peste 1.400 de metri, vor predomina ninsorile şi, din nou, în perioadele 2-4 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close