VREMEA. Prognoza meteo pentru weekend. Vremea se schimbă radical

15 Mar 2019   •   09:21
VREMEA. Prognoza meteo pentru weekend. Vremea se schimbă radical Foto: Pixabay.com

Prognoza meteo 15 martie 2019. Meteorologii anunță vreme închisă și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în unele regiuni.

Potrivit stirimeteo.com, vineri, 15 martie 2019, vremea va fi în continuare apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații slabe în regiunile intracarpatice și în zona montană, iar pe arii restrânse, în special în prima parte a zilei și în cele sud-estice. Acestea vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și mixte la munte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -3 și 5 grade.

În București, cerul va fi în mare parte noros pe întreaga durată a zilei.Pe seara norii se vor mai risipi. Temperatura pe timpul zilei va ajunge la o medie de 9 grade Celsius, iar cea noaptea va scădea până la 3 grade. Dimineața și seara, regimul termic se vor încadra în jurul valorilor de 6-7 grade.

La munte vremea va fi asemănătoare cu cea din ziua precedentă, temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Minimele se vor încadra în jurul valorilor de -6/0 grade Celsius.

În weekend, vremea se încălzeşte semnificativ, astfel că duminică valorile termice vor depăși 20-22 de grade Cesius, potrivit progrnozei transmisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vremea va fi în general frumoasã şi se va încãlzi în toate regiunile, devenind deosebit de caldã pentru aceastã datã îndeosebi în cele vestice şi sudice, notează Mediafax. Cerul va fi mai mult senin, exceptând primele ore ale intervalului, când în nordul şi parţial în centrul ţãrii, precum şi în zona montanã aferentã vor fi înnorãri şi cu totul izolat precipitaţii slabe.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în special pe creste, iar la cote mult mai reduse şi pe arii restrânse în prima parte a intervalului, trecãtor şi în vestul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa între 11 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 11 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei.

x close