Antena 3 CNN Actualitate Vremea se schimbă radical în România. Valul polar se extinde, iar weekendul aduce temperaturi extreme

Vremea se schimbă radical în România. Valul polar se extinde, iar weekendul aduce temperaturi extreme

Vremea se schimbă radical în toată Europa, iar țara noastră nu scapă. După două zile în care temperaturile au fost ceva mai blânde, se răcește din nou. Directorul ANM Elena Mateescu a explicat, la Antena 3, cu ce fenomene se vor confrunta românii.

Vremea se schimbă radical în România. Valul polar se extinde, iar weekendul aduce temperaturi extreme
de Gabriel Dano    |    02 Dec 2021   •   17:08

"Mai ales de mâine, în partea de vest, centru și nord a țării, vremea va intra într-un proces de răcire, acolo unde maximele nu vor mai depăși 10 grade Celsius, în timp ce în partea de sud, sud-est a țării, mai vorbim pentru ziua de mâine de valori de până la 15 grade Celsius, în special în sudul Dobrogei, dar sâmbătă răcirea se va semnala în toată țara, inclusiv în partea de sud și sud-est a țării, pentru că maximele la scara întregii țări se vor situa în general între 1 - 8 grade și vorbim de precipitații sub toate formele.

Dacă în zonele mai joase de relief este posibil să consemnăm precipitații sub formă de ploaie și lapovițe, în zona montană vor predomina ninsorile, nu numai la altitudini mai mari, de 1.500 de metri, acolo unde și intensificările vântului la rafală se vor situa între 60 până la 80 de km/h viscolind ninsoarea, mâine este posibil să consemnăm precipitații sub formă de ninsoare și în partea de sud și est a Transilvaniei, precum și înjumătatea nordică a Moldovei în prima parte a nopții, după care pe parcursul zilei de sâmbătă, așa cum menționam, ploi în Dobrogea, Muntenia și Oltenia, iar în zona montană precipitații mixte, iar la altitudini mai mari, predominant ninsori.

Duminică, o ușoară încălzire. Vom observa maxime de la 3 până la 13 grade, chiar și luni, dar la munte vor continua la altitudini mai mari de peste 1.500 să predomine ninsorile și la începutul săptămânii viitoare", a spus Elena Mateescu.

Alertă meteo în Europa. O masă de aer polar se va întinde peste continent și vor cădea ninsori însemnate

Meteorologii au emis alerte de cod galben în Europa și au avertizat că o masă de aer polar se va extinde deasupra celei mai mari părți a continentului.

Vor fi semnalate ninsori și vânt cu mare intensitate iar în Marea Mediterană se va manifesta un ciclon activ.

Zonele învecinate vor fi afectate de furtuni iar cantitățile de precipitații vor fi semnificative.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Avertizare meteo de lapoviță, ninsori și vânt puternic în următoarele 48 de ore

În România, după două zile de încălzire, vremea se va răci, din nou, de vineri în jumătatea nordică a teritoriului.

Sâmbătă, răcirea vremii se va face simțită în toată țara. Vântul se va intensifica iar precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare vor cădea în mai multe zone joase.

În București, primii fulgi de zăpadă ar putea să cadă în noaptea de vineri spre sâmbătă.

×
Subiecte în articol: vremea
Parteneri
Ucraina face măsurători pe Bâstroe şi a cerut un expert român
x close