Antena 3 CNN Actualitate Weekend aglomerat pe litoralul românesc. Hotelierii au redus prețurile la cazare

Weekend aglomerat pe litoralul românesc. Hotelierii au redus prețurile la cazare

Urmează un week-end aglomerat pe litoral, în condiţiile în care suntem în vârful sezonului estival. Hotelierii speră să mai reducă din pierderile cauzate de pandemiei şi, în plus, şi preţurile la cazare au mai scăzut, mai ales în cazul pachetelor cu trei nopţi de cazare.

Weekend aglomerat pe litoralul românesc. Hotelierii au redus prețurile la cazare
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    14 Aug 2020   •   08:20

Weekend-ul trecut a înregistrat cel mai mare număr de turişti pe litoral: 130 de mii. Cu 70 de mii mai puţini faţă de câţi erau aşteptaţi. Rămaşi cu multe camere neocupate, hotelierii au micşorat preţurile în varf de sezon.

Pentru o noapte de cazare într-un hotel de lux din stațiunea Mamaia, un cuplu ar trebui sa plăteasca aproximativ 500 de lei, mai puțin decât anii trecuți, spun proprietarii de hoteluri.

Patronii de hoteluri s-au resemnat deja că sezonul estival a fost ratat, din cauza pandemiei.

"Noi spunem că oferim servicii de 5 stele, dar prețurile sunt de 3 stele. E singura atitudine potrivită de a ieși din situația asta. Pentru că altfel vom fi sancționați cu grade foarte reduse de ocupare, ceea ce nu înseamnă altceva decât o sinucidere a operatorului economic", a declarat Cristina Ciote, directorul unui hotel din Mamaia.

Cu vacanțele în Turcia, Italia sau Grecia anulate, mulți turiști au rămas cu ochii... în soarele României.  Așa că au ales staţiunile de pe litoralul românesc.

Unii români aleg să îşi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării. Şi vecinii bulgari au redus considerabil preţurile. Iar turiştii au profitat.

De altfel, Industria HoReCa suferă mult după măsura închiderii teraselor la ora 23. Vânzările restaurantelor s-au prăbuşit cu nu mai puţin de 40 la sută.

Prețuri cazare în Mamaia, în perioada 14-17 august 2020:

Hotel 4 stele

3 nopţi – de la 348 la 313

3 nopţi de la 548 la 258 

Hotel 3 stele

3 nopţi- de la 373 la 354

3 nopţi  de la 489 la 375.

×
Subiecte în articol: Mamaia
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close