Antena 3 CNN Actualitate Zăpada şi ploile provoacă probleme: Drumuri blocate, gospodării inundate şi localităţi fără curent

Zăpada şi ploile provoacă probleme: Drumuri blocate, gospodării inundate şi localităţi fără curent

Zăpada şi ploile provoacă probleme: Drumuri blocate, gospodării inundate şi localităţi fără curent
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Dec 2010   •   08:20

Vreme capricioasă a început să provoace probleme la nivelul întregii ţări. În noaptea de joi spre vineri, a plouat abundent în nordul ţării, acolo unde râul Tisa a ieşit din matcă şi a inundat mai multe gospodării. Oamenii au stat de pază, speriaţi că apa va duce tot. De altfel, hidrologii au dat atenţionări pe mai multe drumuri din nord-vestul ţării. Iar dacă nu plouă, atunci ninge. În Pasul Tihuţa au fost blocaje joi noapte. Situaţia a fost similară şi la Vatra Dornei. Iar veştile care vin de la meteorologi nu sunt deloc bune. Codul galben de ninsori expiră la prânz însă peste România va veni gerul.

Mai multe drumuri din ţară sunt blocate vineri dimineaţă fie din cauza zăpezii, fie a aluviunilor. În judeţul Argeş, pe DN73 traficul a fost oprit din cauza a trei tiruri rămase blocate.

În Mureş însă pe DN15 nu se circulă din cauza aluviunilor, iar situaţia rămâne neschimbată între Sighetu Marmaţiei şi Satu Mare, acolo unde autorităţile au decis întreruperea ciruclaţiei încă de joi seară, din cauza inundaţiilor.

Drumarii bistriţeni au acţionat cu mai multe utilaje de deszăpezire pentru ca circulaţia pe DN 17 să se poată desfăşura în condiţii normale. După o zi în care au fost 17 grade, reşiţenii au fost nevoiţi să îndure temperaturi apropiate de pragul îngheţului.

Traficul rutier a fost blocat, joi searã, şi în judeţul Bacău, pe drumul naţional DN 2F Vaslui - Bacãu, dupã ce un copac, rupt de rafalele puternice de vânt, a cãzut pe şosea. Incidentul a avut loc la ieşirea din municipiul Vaslui, informează Mediafax.

În Neamţ, 17 localităţi stau de mai bine de zece ore fără energie electrică din cauza zăpezii şi a viscolului care au afectat trei linii de tensiune.

 


DN19, închis în continuare după revărsarea râului Tisa

Râul Tisa s-a revărsat şi a inundat case, terenuri agricole şi a omorât animale. Drumul Naţional 19, Sighetu Marmaţiei - Satu Mare, este în continuare închis circulaţiei, după ce a fost inundat. Peste noapte ploaia s-a transformat în ninsoare. Meteorologii spun că va fi şi mai rău pentru că temperaturile vor cobori spre -15 grade Celsius.

Mai multe case din localitatea maramureşeană Remeţi au fost inundate. Autorităţile au ridicat un dig de protecţie din saci de nisip. Pompieri, jandarmi, poliţiştii de frontieră, săteni au muncit fără încetare să ridice digul pentru ca viitura să nu inunde şi alte case.

În urma revărsării râului Tisa, Drumul Naţional 19, care face legătura între Satu Mare şi Sighetu Marmaţiei, a fost inundat pe o porţiune de aproximativ 500 de metri. Apa de pe şosea a ajuns la aproape zece centimetri, aşa că circulaţia maşinilor a fost oprită, şoferii fiind redirecţionaţi pe rute ocolitoare.

Probleme sunt şi pe alte râuri din ţară. Hidrologii au emis avertizare Cod Galben pe Dunăre, valabilă până pe 15 decembrie. Sunt aşteptate creşteri de debite şi depăşiri ale cotelor de inundaţie şi atenţie în aval de Porţile de Fier.

Bucureşti: Peste 500 de utilaje de deszăpezire, trimise pe teren


În capitală fulgii au apărut în această noapte, dar a nins foarte puţin. Cu toate acestea edilii de sectoare au trimis în teren utilajele de deszăpezire încă de la lăsarea întunericului. Primarul General, Sorin Oprescu le-a cerut încă de joi operatorilor să fie pregătiţi să intervină începând cu ora 23.00 după atenţionarea meteo primită de la ANM.

Astfel că, în noaptea de joi spre vineri, peste 530 de utilaje au fost în teren, iar alte zece utilaje din fiecare sector au fost pregătite să însoţească, în caz de nevoie ambulanţele, pompierii, poliţia şi descarcerarea.





 

 

 

×
Subiecte în articol: zapada trafic blocat ploaie
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close