Antena 3 CNN Actualitate Zeci de bucureşteni s-au legat cu lanţuri de balustrada unui bloc ca să nu fie evacuaţi

Zeci de bucureşteni s-au legat cu lanţuri de balustrada unui bloc ca să nu fie evacuaţi

Zeci de bucureşteni s-au legat cu lanţuri de balustrada unui bloc ca să nu fie evacuaţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Dec 2010   •   19:04

Disperare în prag de sărbători pentru zeci de bucureşteni evacuaţi din casele naţionalizate. Oamenii s-au leagat cu lanţuri de balustradele din scara unui bloc în care au solicitat locuinţe.

Ajunşi în pragul disperării, zeci de bucureşteni evacuaţi din casele naţionalizate au recus la acţiuni extreme pentru a sensibiliza autorităţile să îi ajute cu locuinţe sociale. S-au baricadat în scara unui bloc despre care au aflat că are apartamente libere.

Oamenii s-au legat cu lanţurile de balustrada de pe scară în speranţa că vor obţine apartamentele. Au fost luaţi pe sus de poliţiştii comunitari şi jandarmi.

Nu sunt singurii bucureşteni evacuaţi din casele naţionalizate şi care cer cu disperare o locuinţă. Zeci de familii, cele mai multe în Sectorul 1 al Capitalei, au fost scoase în stradă.

De la Primărie, situaţia se vede altfel. „În perioada 2008-2009, au fost cumparate de pe piaţa liberă un număr de 4-500 de locuinţe, care au fost transmise la primariile de sectoare şi au fost rezolvate cazuri sociale şi evacuaţi din casele naţionalizate”, a declarat Mihai Enăchescu, directorr general Fonduri Imibiliare, din cadrul primăriei Generale.

Dacă normele metodologice pentru Legea Voiculescu ar fi fost adoptate la timp, dramele a sute de români - chiriaşi şi foşti proprietari ar fi fost evitate.

 






 

 

×
Subiecte în articol: evacuare
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close