Antena 3 CNN Actualitate Zeci de grenade, găsite pe o stradă din oraşul Topliţa. Localnicii au fost evacuaţi imediat

Zeci de grenade, găsite pe o stradă din oraşul Topliţa. Localnicii au fost evacuaţi imediat

Zeci de grenade, găsite pe o stradă din oraşul Topliţa. Localnicii au fost evacuaţi imediat
de S.T.    |    30 Iul 2018   •   16:37

Un număr de 12 persoane au fost evacuate la Topliţa, din casele aflate în apropierea locului în care s-a descoperit un depozit cu grenade neexplodate, specialiştii pentru situaţii de urgenţă intervenind pentru consolidarea malurilor şanţului unde au fost descoperită muniţia.

Şeful Centrului Operaţional ISU Harghita, col. Ovidiu Dudu, a declarat pentru Agerpres că persoanele respective au fost evacuate din cinci imobile din apropiere, accesul în zonă fiind restricţionat pentru siguranţa cetăţenilor.

Potrivit sursei citate, se lucrează la consolidarea malului şanţului unde a fost găsit depozitul de muniţie, la o adâncime de aproximativ patru metri.

La faţa locului au fost trimise două autospeciale pirotehnice (una de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă - USISU Ciolpani şi una de la ISU Harghita).

De asemenea, la locul evenimentului se află containerul tip Multirisc din dotarea ISU Harghita, dotat cu echipamente necesare intervenţiei şi se aşteaptă containerele similare de la ISU Mureş şi ISU Covasna.

Col. Ovidiu Dudu a precizat că este vorba de grenade incendiare provenind din Primul Război Mondial, numărul acestora urmând să fie cunoscut la finalizarea operaţiunii, care este una dificilă şi îndelungată.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: munitie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close