Antena 3 CNN Actualitate Zeci de persoane au fost blocate în telescaun la Vatra Dornei

Zeci de persoane au fost blocate în telescaun la Vatra Dornei

Zeci de persoane au fost blocate în telescaun la Vatra Dornei
Sursa foto: pcworld.ro
29 Oct 2010   •   17:49

Cei 43 de turişti care au fost blocaţi vineri în telescaunul de pe Dealul Negru, din Vatra Dornei, au fost coborâţi în siguranţă. Majoritatea celor blocaţi erau elevi, potrivit unor surse citate de Mediafax. Ei sunt în siguranţă acum după ce au fost coborâţi de echipe de Salvamont, de jandarmi şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Operaţiunea de salvare s-a desfăşurat într-un timp scurt mulţumită intervenţiei simultane a cinci echipe care au pentru coborât oamenii din telescaunul blocat din cauza unei defecţiuni tehnice, conform şefului Salvamont Vatra Dornei, Petru Ariciuc.

43 de persoane au rămas blocate, vineri după amiază, în telescaunul de pe Dealul Negru, din staţiunea Vatra Dornei. Mai multe echipe ale ISU Suceava şi salvamontiştii au lucrat pentru a-i debloca pe turişti.

Ioan Moraru, primarul municipiului Vatra Dornei, a declarat că nu a fost o defecţiune la cablul de tracţiune, ci la un reductor care antrenează lanţul cinematic al telescaunului. "Din câte am înţeles, se va înlocui reductorul defect cu unul de rezervă", a precizat Moraru.




×
Subiecte în articol: Vatra Dornei turisti blocati
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close