x close

Laura Codruța Kovesi a ajuns la Curtea Supremă

03 Apr 2019   •   14:01
Laura Codruța Kovesi a ajuns la Curtea Supremă

Update:  Laura Codruța Kovesi a ajuns la Curtea Supremă miercuri după-amiază. Fosta șefă DNA a venit în fața judecătorilor pentru a contesta controlul judiciar.

Știrea inițială: Laura Codruţa Kovesi vine în faţa judecătorilor Înaltei Curţi pentru a contesta controlul judiciar. Fosta şefă a DNA a fost acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă în dosarul aducerii în ţară a lui Nicolae Popa. 

Contestaţia vine în aceeaşi zi în care situaţia lui Kovesi se discută într-o conferință, de liderii europeni. Mai mult, preşedintele Parlamentului European vrea să pună cazul pe agenda plenului. 

Kovesi vine miercuri la ÎCCJ pentru contestarea măsurii controlului judiciar, măsura dispusă pentru 60 de zile în dosarul aducerii în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa. 

Fosta șefă DNA nu are voie să părăseacă ţara fără aprobare, să discute cu presa despre dosar şi nici să lucreze la Parchetul General. 

Kovesi trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată, trebuie să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie cu privire la schimbarea locuinţei, trebuie să se prezinte la D.G.P.M.B.- Politia de Sector, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau ori de câte ori este chemată.

Miercuri, la CSM e foarte posibil să se suplimenteze ordinea de zi cu acea ordonanță de control judiciar pe care a trimis-o Secția pentru investigarea magistraților în ceea ce o privește pe Kovesi. Practic, CSM e posibil să decidă dacă fosta șefă a DNA se va întoarce sau nu la Parchetul General din Sibiu. 

Citeşte mai multe despre:

judecatori control judiciar
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati