Antena 3 CNN Actualitate ZIUA PLANETEI PĂMÂNT. Ce trebuie neapărat să înțelegi despre această zi

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT. Ce trebuie neapărat să înțelegi despre această zi

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT. Ce trebuie neapărat să înțelegi despre această zi
22 Apr 2018   •   10:32

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT Earth Day Network, organizația care promovează Ziua Pământului (22 aprilie) la nivel mondial, anunță evenimentele dedicate Zilei Pământului 2018 se vor concentra pe limitarea poluării cu materiale plastice. Google sărbătorește ZIUA PLANETEI PĂMÂNT cu un Google Doodle aparte. ZIUA PLANETEI PĂMÂNT

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT Poluarea cu plastic este una dintre cele mai presante probleme de mediu ale lumii noastre. Reprezentanții Earth Day Network își propun să își mobilizeze rețeaua globală de ONG-uri, astfel încât milioane de oameni să afle despre riscurile pe care le are asupra sănătății lor, dar și asupra oceanelor și a faunei sălbatice, utilizarea materialelor plastice, scrie natgeo.ro.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT “Există un val crescut al interesului pentru limitarea poluării cu materiale plastice, iar unele țări și guverne iau deja măsuri. Earth Day Network consideră că putem transforma acest val într-o soluție permanentă la poluarea cu materiale plastice”, spune Kathleen Rogers, președintele EDN.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT Vom mobiliza rețeaua noastră globală de ONG-uri, primari și alți lideri locali, artiști și atleți, studenți și profesori pentru a construi o lume a consumatorilor educați, alegători și activiști de toate vârstele care înțeleg consecințele ecologice, climatice și de sănătate ale utilizării plasticului”, mai spune Rogers.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT Calculator online pentru poluarea cu plastic

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT Ca parte a Zilei Pământului 2018 (22 aprilie), Earth Day Network lansează un calculator online pentru poluarea cu plastic. Astfel, consumatorii pot să calculeze cantitatea de plastic de unică folosință pe care o folosesc într-un an și să facă planuri de reducere a deșeurilor.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNTÎn prezent, plasticul generează 6,9 miliarde tone de deșeuri doar în SUA și doar 9% sunt reciclate. Lumea este deja incapabilă să gestioneze în mod corespunzător această cantitate enormă de deșeuri, iar producția de plastic va crește de trei ori în următorii 25 de ani. Știm că micro-materialele plastice poluează apa de băut și peștii pe care îi consumăm și, de asemenea, provoacă probleme de sănătate.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT Poluarea cu plastic este acum o provocare omniprezentă. Putem vedea că materiale plastice care plutesc în râuri, oceane și lagune, ne afectează sănătatea și viitorul miliardelor de copii și tineri. Toți am contribuit la această problemă – mai ales în necunoștință de cauză – și trebuie să lucrăm pentru a reduce și, în cele din urmă, pentru a elimina poluarea cu materiale plastice, spune Valeria Merino, vicepreședinte Earth Day Network.

EDN îi încurajează pe consumatori să se alăture luptei pentru reducerea poluării cu plastic. “Mai întâi trebuie să știți unde unde vă aflați”, spune Merino. “Acest calculator pentru poluarea cu plastic vă va ajuta să determinați consumul anual total de articole din plastic de unică folosință.”   

 

×
Subiecte în articol: Google Doodle
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close