Antena 3 CNN Actualitate Ziua românilor de pretutindeni. Mesajul lui Gheorghe Cârciu: "Simțim că suntem mai aproape, că suntem cu toții din nou acasă"

Ziua românilor de pretutindeni. Mesajul lui Gheorghe Cârciu: "Simțim că suntem mai aproape, că suntem cu toții din nou acasă"

Gheorghe Cârciu, secretar de stat şi şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, a transmis un mesaj pentru cei care sunt plecați în străinătate. El le-a spus că autoritățile vor proteja identitatea românească din toate comunitățile.

Ziua românilor de pretutindeni. Mesajul lui Gheorghe Cârciu: "Simțim că suntem mai aproape, că suntem cu toții din nou acasă"
Sursa foto: Facebook I Gheorghe Cârciu
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2023   •   19:17

Cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu a exprimat solidaritatea sa față de românii din diaspora și le-a transmis că sunt bineveniți acasă.

El a asigurat comunitatea românească că va face tot posibilul pentru a proteja și promova identitatea românească în toate comunitățile în care aceștia trăiesc.

Lansăm astăzi seria de evenimente destinate Zilei Românilor de Pretutindeni.

Marcăm astfel legătura de nezdruncinat dintre țara mamă, cei care sunt plecați în diaspora și cei care, din considerente istorice nefericite, au rămas în alte granițe, dar mereu în sufletele și preocupările noastre.

Citește și: Gheorghe Cârciu, întâlnire cu românii din Ismail şi Odesa, în Ucraina: "Este de neînlocuit!"

În această perioadă, simțim că suntem mai aproape, că suntem cu toții din nou acasă.

Îi așteptăm cu drag pe toți cei care vor să participe la evenimentele organizate de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Le transmit tuturor românilor sincere îmbrățișări și îi asigur că ne vom strădui să consolidăm și să protejăm identitatea românească în toate comunitățile în care trăiesc. 

Lansăm astăzi seria de evenimente destinate Zilei Românilor de Pretutindeni. Marcăm astfel legătura de nezdruncinat...

Publicată de Gheorghe Cârciu pe Joi, 25 mai 2023

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close