Antena 3 CNN Politică Gheorghe Cârciu, întâlnire cu românii din Ismail şi Odesa, în Ucraina: "Este de neînlocuit!"

Gheorghe Cârciu, întâlnire cu românii din Ismail şi Odesa, în Ucraina: "Este de neînlocuit!"

Gheorghe Cârciu, secretar de stat şi şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, s-a întâlnit cu românii din Ismail şi Odesa, în Ucraina.

Gheorghe Cârciu, întâlnire cu românii din Ismail şi Odesa, în Ucraina: "Este de neînlocuit!"
Sursa foto: Facebook | Gheorghe Cârciu
de Georgiana Adam    |    23 Mai 2023   •   11:18

"Dialogul direct pe care-l am cu românii din comunitățile istorice este de neînlocuit!

Mă bucur că am reușit să ajung în acest weekend la Ismail, unde am avut discuții cu comunitatea românească și nu numai. Am fost, de asemenea, împreună cu Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud și profesorul Mecineanu Mihai și la sediul Asociației Cadrelor Didactice din Regiunea Odesa, care a fost dotat prin finanțarea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

Le-am putut prezenta nemijlocit programele pe care le avem în cadrul DRP și i-am asigurat de întreg sprijinul nostru. I-am rugat să ne comunice ori de câte ori există idei pe care le putem dezvolta împreună, în interesul lor.

În plus, în întâlnirea pe care am avut-o cu Rectorul Universității Umaniste de Stat din Ismail, Yaroslav Kiciuk, am discutat despre sistemul de educație, în special despre învățământul pedagogic și formarea de cadre didactice care să predea în limba română", a scris Gheorghe Cârciu în postarea de pe Facebook.

Dialogul direct pe care-l am cu românii din comunitățile istorice este de neînlocuit! Mă bucur că am reușit să ajung în...

Publicată de Gheorghe Cârciu pe Luni, 22 mai 2023

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close