Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Șapte expresii magice pe care să le folosim atunci când ne certăm cu partenerul. Cuvintele care pot aplana escaladarea conflictului

Șapte expresii magice pe care să le folosim atunci când ne certăm cu partenerul. Cuvintele care pot aplana escaladarea conflictului

Lidia Fecioru vorbește la ”Adevăruri Ascunse” despre șapte expresii magice pe care sa le folosim atunci când ne certăm cu partenerul sau cu partenera.

Șapte expresii magice pe care să le folosim atunci când ne certăm cu partenerul. Cuvintele care pot aplana escaladarea conflictului
Sursa foto: antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iul 2022   •   19:31

Sunt niște cuvinte foarte importante și dacă le folosim nu doar că o să câștigăm, dar conflictul pe care îl avem în acel moment nu va escalada și acest lucru este cel mai important. 

”Ce aș putea să fac să se schimbe situația asta între noi?” 

Există situații și situații. De multe ori există tensiune care crește chiar dacă partenerii nu se ceartă, e o ceartă tăcută. Când e partenerul e ”mut” nu știi ce să spui. 

Cineva ar trebui să spargă gheața și să întrebe: ”Ce aș putea să fac să se schimbe situația asta între noi?”.

Supărarea trebuie să țină maximum o jumătate de oră. 

”Sunt dispusă să ascult toate afirmațiile tale dar mai întâi, să luăm o pauză de câteva minute și să urmărim ceva amuzant. Comedia noastră preferată, un videoclip”

De foarte multe ori noi nu ne facem timp pentru chestia asta.

Trebuie să ne facem timp pentru a ne observa partenerul, pentru a observa ce îl deranjează, ce putem face pentru a-l ajuta.

”Ajută-mă să înțeleg de ce gândești așa și pe ce se bazează concluziile tale” 

E o ”întrebare” mai modernistă. Noi ne știm partenerul, îl cunoaștem, știm ce obiceiuri are.

”Te iubesc chiar și atunci când ne certăm!” 

Oamenii de multe ori se ceartă pentru că se iubesc, nu pentru că nu se iubesc. 

”Crezi că aceasta situație este mai rea sau mai bună decât cutremurul pe care l-am trăit anul trecut?” 

Femeile sunt maleabile. Când vezi partenerul supărat nu te duci și să începi să-l iei la rost. Sau dacă vezi că e bine dispus, nu te duci să pui un ghimpe când situația vezi că e foarte ok.

Atunci când este ok nu încerca să-i aduci aminte de ceva negativ.  Greutățile familiei ar trebui să-i unească pe oameni. Pe mulți îi unesc, dar pe mulți îi rup.

Îi rup, de ce, pentru că se dezamăgesc în partenerul lor. De multe ori partenerul sau partenera își dorește cu totul altceva și nu mai vrea. 

”Nu vreau să mă cert cu tine” 

Cel care spune că nu vrea să se certe, chiar nu vrea să se certe și își dă seama că relația e mai importantă decât adevărul pe care vrea să îl spună. E o decizie înțeleaptă. 

”Hai să bem un ceai” 

Înainte oamenii mâncau împreună: micul dejun, prânzul, cina. Erau în familie, în weekend cu tot cu copii. Își găseau moment pentru ”hai să bem o cafea”/ ”hai să bem un ceai” și chestia asta cu ”hai să bem un ceai” și stăm de vorbă așa că se diminuează tensiunea. Se stinge tensiunea până se face ceaiul. 

Când se iscă o ceartă e foarte important: dialogul, râsul ne ajută să trecem peste o perioadă mai complicată sau chiar spre deschiderea unui dialog tensionat, să luăm o pauză și spui că cearta uneori e bună adică, discuții contradictorii, nu scandaluri (abuzuri, violență domestică).

Sunt niște discuții în care avem puncte de vedere diferite. Dar din când e bine să ne mai și certăm.

×
Subiecte în articol: Lidia Fecioru cearta Adevăruri ascunse
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close