Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Alegeri locale 2020. Harta online cu toți candidații la alegeri

Alegeri locale 2020. Harta online cu toți candidații la alegeri

Expert Forum, o organizație non guvernamentală, a lansat prima platformă online care conține toți candidații la alegerile locale din 2020. Cetățenii pot astfel să caute candidații la alegeri după nume, circumscripții, partide politice sau alte criterii. Platforma include și o secțiune dedicată statisticilor.

Alegeri locale 2020. Harta online cu toți candidații la alegeri
de Dan Gabor    |    10 Sep 2020   •   21:00

Baza de date poate fi accesată AICI.

”Reamintim că pornind de la acele date, în 2016, Expert Forum a arătat că au existat 477 de candidați sub vârsta legală de 23 de ani. În condițiile în care nu se mai publică aceste date nu mai putem observa dacă există astfel de probleme în acceptarea candidaturilor și nu mai putem realiza anumite analize statistice.

Lipsa unor astfel de indicatori nu permite nici verificări suplimentare. În urma analizei datelor am identificat nume similare care figurează de până la 11 ori în aceeași circumscripție, fără a putea ști dacă este vorba de aceeași persoană sau nu. Data nașterii ne-ar fi ajutat să înțelegem dacă este sau nu același candidat”, precizează Expert Forum.   

Un număr de 256.042 de candidați sunt centralizați de platfirmă pentru funcțiile de primar, consilier local, consilier județean, președinte al consiliului județean, primar sau consilier general. Cei interesați pot alege între o variantă a datelor accesate sub formă de hartă interactivă sau sub formă de text.

Alegeri locale 2020. Lista candidaților la alegeri

Potrivit Expert Forum, cele mai multe candidaturi, la toate nivelurile, s-au înregistrat în județele IAŞI - 9373, SUCEAVA - 9190, TIMIŞ - 9009 , ARGEȘ - 8578, DOLJ – 8531. În total s-au înregistrat 1396 de candidați independenți, respectiv 1713 candidaturi din partea unor candidați independenți. S-au înregistrat mai puține candidaturi din partea independenților față de 2016, când au fost 2280

Pentru mai multe grafice și statistici vizitați www.votcorect.ro/candidati-locale.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close