Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Mișcare-bombă pe scena politică. Noutatea care îi avantajează pe candidații de la alegerile locale!

Mișcare-bombă pe scena politică. Noutatea care îi avantajează pe candidații de la alegerile locale!

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea metodologiei depunerii dosarelor de candidatură şi a listelor de susţinători la alegerile locale din 2020 a fost finalizat. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Electorală Permanentă.

Mișcare-bombă pe scena politică. Noutatea care îi avantajează pe candidații de la alegerile locale!
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    03 Iul 2020   •   19:00

Documentul aduce schimbări formei inițiale. Astfel, în acest an, din cauza pandemiei, candidaturile se pot depune şi în format electronic şi va exista o singură listă de susţinători pentru primar şi consilieri locali şi una pentru consilierii judeţeni şi preşedintele consiliului judeţean. Susţinerea pentru un anumit candidat poate fi exprimată şi prin e-mail anul acesta, având în vedere condițiile date/

”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a elaborat proiectul de hotărâre a Autorităţii Electorale Permanente privind aprobarea metodologiei depunerii dosarelor de candidatură şi a listelor de susţinători la alegerile locale din anul 2020. Având în vedere faptul că procedura întocmirii şi depunerii electronice a documentelor de candidatură şi a listelor de susţinători nu poate fi tratată distinct de reglementarea întocmirii şi depunerii acestora pe suport de hârtie, prin prezentul proiect de act normativ se propune reglementarea procedurii de depunere a acestora pe suport de hârtie şi/sau în format electronic”, a transmis, vineri, AEP.

Proiectul de hotărâre pus în debatere publică face referire la faptul că trebuie armonizată legislaţia şi formularistica necesară pentru organizarea alegerilor şi exprimă motivele propunerii legislative:

- ”întrucât modalitatea de aplicare a prevederilor art. 5 din Legea nr. 84/2020, care stabilesc în mod expres posibilitatea depunerii electronice a dosarelor de candidatură şi a listelor de susţinători la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, trebuie să fie armonizată cu aplicarea prevederilor art. 52;

×
Subiecte în articol: noutate email
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close