Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Tentative de înșelăciune în secțiile de vot. Metoda a fost folosită în două județe diferite

Tentative de înșelăciune în secțiile de vot. Metoda a fost folosită în două județe diferite

O femeie din Panciu a intrat în mai multe secții de votare susținând că este jurnalistă, dar folosea, de fapt, o legitimație falsă. Polițiștii au fost sesizați și au început o anchetă.

Tentative de înșelăciune în secțiile de vot. Metoda a fost folosită în două județe diferite
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    27 Sep 2020   •   16:45

La Poliția orașului Panciu a fost înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și exercitarea unei profesii fără drept. Potrivit polițiștilor, o femeia a folosit o legitimație falsă pentru a intra în secții de le votare din oraș, potrivit Mediafax.

„În fapt, o persoană a sesizat faptul că o femeie folosește o legitimație de jurnalist care ar fi falsa pentru a intra în diverse secții de votare”, au anunțat polițiștii din Panciu. Cercetările sunt în desfășurare.

Falși jurnaliști și în Dolj

Trei bărbați, care se dădeau în mod fals drept jurnaliști, au fost descoperiți în vecinătatea unei secții de votare din județul Dolj. Ei au fost găsiți de polițiști care au verificat legitimațiile de presă și au aflat că sunt false. Acum, cei trei sunt cercetați penal.

Potrivit IPJ Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în apropiere unei secţii de votare din comuna Radovan, se aflau trei bărbaţi care aşteptau de o perioadă mai lungă de timp, aceştia având la vedere legitimaţii de presă.

Cei în cauză au fost legitimaţi de poliţişti, iar în urma verificărilor s-a stabilit că aceştia nu erau angajaţi ai postului de televiziune care apărea menţionat pe legitimatiile respective.

Polițiștii continuă cercetările și au deschis dosar penal pentru infracţiunea de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

 

 


 

×
Subiecte în articol: alegeri locale
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close